Sport

Represija nad navijačima

Željko Žilavec: Igrači i stručni stožer su reagirali emotivno, ali i ljudski kako bi zaštitili svoje navijače

Željko Žilavec: Igrači i stručni stožer su reagirali emotivno, ali i ljudski kako bi zaštitili svoje navijače
KK Ribola Kaštela

Veliku medijsku pozornost izazvao je jučerašnji incident u završnici utakmice između Ribola Kaštela i Zadra, u kojem je hrvatska policija sasvim nepotrebno dvije minute prije kraja utakmice, pepper sprejom i palicama napala stotinjak pripadnika Tornada, ugrozivši tako sve gledatelje u dvorani.

Povod za incident bila je zapaljena jedna baklja, a samo je "ludi" potez igrača i stručnog stožera, koji su bez oklijevanja skočili na tribinu u obranu svojih navijača, spriječio teže posljedice. 

Danas smo stupili u kontakt s direktorom kluba Željkom Žilavcom, i zamolili smo ga da nam prokomentira ovaj događaj: 

- Ne opravdavamo korištenje pirotehnike u dvorani, ali isto tako smatramo da nije bilo primjereno od strane policije reagirati s takvom agresivnošću i uporabom suzavca, jer su time ugrozili sve posjetitelje u dvorani. Među navijačima je bio velik broj maloljetnika i svakako da se to trebalo riješiti na puno mirniji i staloženiji način, pogotovo jer su kraja utakmice ostale manje od dvije minute. Za gašenje baklje dovoljni su vatrogasci i redari, a ne policija s palicama. Igrači su reagirali u prvom redu emotivno, ali i ljudski, kako bi zaštitili svoje navijače. O jedinstvu dovoljno govori i činjenica da su na tribine u samo par sekundi dotrčali svi igrači i stručni stožer. Na taj su način potvrdili da reagiraju kao momčad u svim situacijama, pa i u ovakvim koje nisu uobičajene. Na kraju izgleda da moramo biti zadovoljni da nitko od naših igrača nije bio predmetom iživljavanja frustriranih pojedinaca, jer je u zadnjem 'bliskom susretu' s policijom, nakon utakmice s Cedevitom u Zagrebu, ozlijeđen naš fizioterapeut Mladen Babić, kazao je za portal e Zadar direktor kluba.

Dodatan komentar na ovo ne treba dodati. U ponedjeljak u 21 sat u utakmici ABA lige protiv FMP-a, treba napuniti Krešin dom do vrha i gromoglasnom podrškom uputiti veliko Hvala našim igračima i stručnom stožeru. 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti