Sport

Tenis, Grand Slam

Australian Open: Čilić, Martić i Karlović u drugom kolu

Australian Open: Čilić, Martić i Karlović u drugom kolu
AP

Hrvatski tenisači Marin Čilić, Petra Martić i Ivo Karlović plasirali su se u drugo kolo prvog grand slam turnira sezone Australian Opena nakon što su u ponedjeljak u prvom kolu bili bolji od Kanađanina Vaseka Pospisila, Belgijanke Alison Van Uytvanck i Srbina Lasla Djerera.

Čilić je slavio protiv Kanađanina Pospisila, 105. na ATP ljestvici, nakon tri sata i 17 minuta igre sa 6-2, 6-2, 4-6, 7-6(5). Najbolji hrvatski tenisač je servirao 20 aseva, a suparnik 12. Čilić je osvojio 72 posto poena na prvom servisu, a 58 posto na drugom, spasio je tri od pet break lopti, a suparniku je pet puta uzimao servis. Kanađanin je napravio šest dvostrukih pogrešaka.

Ovo je bila druga pobjeda hrvatskog tenisača nad Pospsisilom u isto toliko mečeva.

U drugom kolu Čilić će igrati protiv boljeg iz ogleda između Portugalca Joaoa Souse i Nijemca Dustina Browna.  S Sousom, 70.. na ATP ljestvici, Čilić je do sada igrao tri puta i sva je tri puta slavio, a protiv Browna, 129. tenisača svijeta, jednom i izgubio.

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasman u drugo kolo osigurala je pobjedom nad Belgijankom Van Uytvanck od  7-6 (7/5),  6-3 nakon sat i 36 minuta igre. Iako je Belgijanka servirala četiri asa, a Martić ni jedan, hrvatska je tenisačica ipak bila bolja, suparnici je pet puta uzimala servis, a svoj je izgubila tri puta.

U drugom kolu Petru Martić očekuje teža suparnica, Rumunjka Irina Camerlia Begu, 32. na WTA ljestvici, s kojom do sada nije igrala ni jednom.

I Ivo Karlović je lako prošao u drugo kolo Australian Opena. On je u prvom kolu sa 7-6(3), 6-2, 7-6 (2) pobijedio srpskog tenisača Lasla Djerea nakon dva sata i 25 minuta igre.

Hrvatski je tenisač servirao 21 as i suparniku je dva puta uzeo servis.Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled.

Prolaz u treće kolo Karlović će tražiti protiv Japanca Yuichija Sugite, 40. tenisača svijeta, s kojim do sada nije igrao.


Reci što misliš!