Sport

Košarka, aba liga

Naglić uoči FMP-a: Oko nas jedna krasna atmosfera i velika pozitiva

Naglić uoči FMP-a: Oko nas jedna krasna atmosfera i velika pozitiva
Bojan Bogdanić

VIDEO: Košarkaši Zadra u 16. kolu ABA lige u ponedjeljak od 21 sat u Krešinom domu dočekuju momčad beogradskog FMP-a. Ogled je to s izravnim konkurentom za četvrto mjesto koje donosi doigravanje regionalnog natjecanja

"Nemamo imperativ iliti 'mač nad glavom' kako smo prošlih sezona znali imati u ovom dijelu sezone. Ovo je igra na neki način za slavu, za ispunjenje nekih snova. Silno smo motivirani, momčad izgleda odlično na treninzima, ali moramo biti svjesni da igramo protiv jakog protivnika. Alfa i omega njihove igre je Čović oko kojeg se sve vrti i na kojem gotovo svi njihovi protivnici grade obranu", kaže trener Zadar Aramis Naglić za službene klupske stranice. 

"Očekuje nas jako teška utakmica i nije zahvalno za prognoziranje bilo čega, ali s obzirom na to da je oko nas jedna krasna atmosfera i velika pozitiva, definitivno smo motivirani te jedva čekamo da započne utakmica. FMP igra dobru košarku. Da nisu kiksali doma od Mornara prošlo kolo bili bi najveći konkurenti za četvrto mjesto. Želja nam je odigrati ovu utakmicu na krilima naših navijača i nadati se pozitivnom ishodu", zaključio je Naglić.

Trener Zadra osvrnuo se i na incident tijekom utakmice u Kaštelima gdje su igrači Zadra stali u obranu svojih navijača, koje je u dvorani brutalno napala policija. 

"Moram reći da mi je žao onih navijača koji su ozlijeđeni u tom incidentu, jer mislim da je to bilo apsolutno nepotrebno. To nisu bili nikakvi huligani. Bilo je tu studenata, normalnih ljudi i nije postojao nikakav rizik za nekakvom tučom navijača ili za nekakav teži incident. To je zaista bilo brutalno i jako je ružno izgledalo. Reakcija momčadi je bila potpuno normalna, hvalevrijedna i to je jednostavno tako moralo biti da su stali u obranu naših navijača."

Utakmicu s FMP-om s nestrpljenjem iščekuje i Domagoj Vuković. 

"Pred nama je teška utakmica s jednom atipičnom momčadi koja svoju igru temelji na odličnoj suradnji organizatora igre Čovića i centra Oja. Nadam se da ćemo kao i svaku utakmicu do sada u svojoj dvorani imati pravu podršku s tribina s kojom ćemo lakše do pobjede. Pokušavamo igrati bez opterećenja, igramo za sebe i svoje navijače, a ako nam to na kraju donese doigravanje nećemo se buniti."


Reci što misliš!