Sport

KK Zadar

Ive Ivanov: Stvorila se jedna posebna priča koju ja do kraja života neću zaboraviti

Ive Ivanov: Stvorila se jedna posebna priča koju ja do kraja života neću zaboraviti
Zadar/ Zvonko Kucelin

U susretu 16. kola regionalne košarkaške ABA lige, Zadrani su u Krešinom domu pred skoro 6000 gledatelja svladali momčad beogradskog FMP-a rezultatom 83-77

Bila je to tvrda "muška" utakmica, u kojoj se sasvim sigurno nije umiralo u ljepoti. Razlog tomu leži u fizički jako potentnom protivniku, ali i nepotrebnom sjeckanju igre od strane sudačkog trojca, što je dodatno utjecalo na nervozu svih aktera u jučerašnjem susretu. 

Zadrani su rezultat u svoju korist preokrenuli u inače za njih problematičnoj trećoj dionici susreta, koju su ovoga puta dobili rezultatom 25-12. U tim trenucima utakmice, u jednog od junaka zadarske pobjede prometnuo se Ive Ivanov, koji je u drugom poluvremenu ubacio 14 od svojih 18 koševa na utakmici:

- Bila je ovo jako teška utakmica. Loše naše otvaranje, malo po malo smo uspjeli do kraja prvog poluvremena uhvatiti priključak. Igrači PMF-a su izrazito atletski sposobni, Čović im je motor ekipe i kad još dodate Ojoa pod košem kojeg treba udvajati, jako su nezgodan protivnik. Hvala Bogu u treću četvrtinu utakmice smo ušli kako treba, odvojili smo se na prednost od petnaest koševa, zadržali vodstvo do kraja utakmice i na kraju zasluženo upisali važnu pobjedu. 

Pokazali ste svi skupa veliko srce na parketu, za što su vam gledatelji u dvorani priredili sjajnu atmosferu.

- Da, veliko srce smo pokazali. Otišao bi na kraj svijeta s ovim momcima i ljudima oko kluba i u klubu. S ovakvim navijanjem u dvorani jednostavno nismo mogli izgubiti ovu utakmicu. Ovo što se u posljednje vrijeme događa između navijača, kluba i igrača, to je jedna posebna priča koju ja neću zaboraviti nikada u životu. Hvala im puno na tome. 

Ovom pobjedom ostali ste u borbi za doigravanjem ABA Lige, kako vidite svoju šansu u samoj završnici natjecanja?

- Pa dobro, svi se bore za ulazak u doigravanje. Trenutno je velika gužva u toj borbi za 4. mjesto na tablici. Ako nam se pruži prilika mi ćemo to sigurno objeručke prihvatiti. Idemo kao i do sada utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti na kraju gdje će nas to odvesti, kazao je za kraj Ive Ivanov. 

Olujno jugo u Zadru


Reci što misliš!