Sport

Tko prizna....

Tevez: U Kini sam bio sedam mjeseci na odmoru

Tevez: U Kini sam bio sedam mjeseci na odmoru
Screenshot/Daily Mail

Nakon što je godinu dana bio najplaćeniji nogometaš svijeta, Argentinac Carlos Tevez se vratio u redove Boca Juniorsa priznavši kako je 'kinesku avanturu' smatrao odmorom, a ne ozbiljnim nogometom.

"Posljednjih sedam mjeseci sam se odmarao i moj boravak u Kini je bio pogreška," priznao je 33-godišnji napadač.

Nevjerojatno zvuči podatak da je Tevez u redovima Shanghai Shenhua zaradio čak 37 milijuna eura za jednu sezonu ili 762.000 eura tjedno. Imao je ugovor na dvije sezone, ali se već nakon prve vratio u domovinu.

"Već prvog dana kada sam sletio u Kinu želio sam se vratiti u Argentinu," dodao je.

Čelnici kineskog prvoligaša i sada već bivši trener Gustavo Poyet često su Teveza kritizirali zbog nezalaganja, viška kilograma i noćnih provoda, a da to je bila istina priznao je i sam igrač.

"Imali su pravo kada su me kritizirali. Nisam znao što tamo radim. Znam da su ljudi bili ljuti," dodao je Tevez koji je u 20 kineskih nastupa zabio svega četiri gola. Kinezi su tako svaki njegov pogodak platili 9,2 milijuna eura.

Nakon neuspješne kineske priče, Tevez se vratio u Boca Juniorse i po treći put će obući dres slavnog argentinskog kluba u kojem je i započeo profesionalnu karijeru. 

"Vratio sam se u Bocu jer želim uživati u nogometu," dodao je bivši igrač Juventusa, Manchester Uniteda, West Hama, Manchester Cityja i Corinthiansa.


Reci što misliš!