Sport

Rukomet, EP 2018.

Slovenci nakon odbijanja žalbe ozbiljno razmišljaju o napuštanju Eura

Slovenci nakon odbijanja žalbe ozbiljno razmišljaju o napuštanju Eura
Marko Lukunic/PIXSELL

Odmah nakon završetka dvoboja između Njemačke i Slovenije, Rukometni savez Slovenije podnio je žalbu EHF-u zbog grubih sudačkih previda u korist Njemačke i izravnom utjecaju na rezultat, no žalba je odbijena.

Slovenski rukometni savez nakon svega što se događalo u dvoboju između Slovenije i Njemačke ozbiljno razmišlja o napuštanju Europskog prvenstva.

Prema informacijama iz slovenskih medija, takvo što ne izgleda kao obična prijetnja, još dan ranije se to spominjalo, a nakon odbijanja žalbe, postalo je jasno kako će to pitanje biti ponovno aktualizirano.

Naime EHF je odbio žalbu Slovenije primjenjujući pravilo koje je na snazi od Svjetskog prvenstva 2015. godine kojem je domaćin bio Katar. Realno, bilo je teško i za očekivati da će EHF prihvatiti žalbu, čak i za najteže povrede pravila na velikim natjecanjima, maksimum što možete dobiti je isprika, posebno u zgusnutim terminima odigravanja utakmica.

Slovenci se ne žele zaustaviti na riječima već najavljuju i konkretne korake poput podizanja civilne tužbe te traženja pravde pred Sportskim arbitražnim sudom u Lausannei.

Tijekom poslijepodneva bit će donesena konačna odluka ostaje li Slovenija na Euru i hoće li igrati protiv Crne Gore ili će povući drastičan potez i napustiti Europsko prvenstvo. Bila bi to najsnažnija moguća poruka u borbi protiv onih velikih i zaštićenih koji su u krovnim organizacijama moćni, a njihove reprezentacije uvijek zaštićene.

Rijetko kada možete pronaći slučajeve da su oštećeni Njemačka, Skandinavci, Španjolci, Francuzi, jake i utjecajne zemlje, dok se uglavnom sve lomi na manjima.


Reci što misliš!