Sport

rukomet, ep 2018

Horvat: Dobro je što i dalje ovisimo sami o sebi

Horvat: Dobro je što i dalje ovisimo sami o sebi
PIXSELL

Trener hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat dan nakon 31-35 poraza od Švedske u posljednjem susretu prvog kruga Europskog prvenstva u Splitu istaknuo je kako je sada glavni cilj podići momčad i dobro se pripremiti za utakmice drugog kruga u Zagrebu.


"Izgubili smo dva boda na koja smo računali. Treba se sada konsolidirati, podignuti glave i idemo dalje. Utakmica nije bila dobra u puno segmenata. Treba se što bolje pripremiti za nastavak prvenstva. Bili smo opčinjeni atmosferom i publikom i mislili smo da će nas to voditi do pobjede, a bez borbe ne može. Ipak, i dalje ovisimo sami o sebi", rekao je Hrvoje Horvat uoči puta u Zagreb.

Nakon što je zauzela drugo mjesto u skupini u Splitu, Hrvatska će u drugom krugu u Zagrebu prvi nastup imati već u četvrtak protiv Bjelorusije. Slijedi dvoboj protiv Norveške u subotu, dok će u posljednjoj utakmici skupine I igrati 24. siječnja protiv Francuske.

Hrvatska je u drugi krug natjecanja prenijela dva boda, kao i Norveška. Švedska i Francuska su prenijele po četiri boda, dok su Bjelorusija i Srbija u Zagreb krenule bez bodova. Prve dvije reprezentacije iz skupine izborit će nastup u polufinalu.

"Nakon ovakve utakmice protiv Švedske teško je nešto pametno reći. Više ćemo razgovarati sada i gledati naše greške, ali nemamo puno vremena. Sutra je Bjelorusija koju moramo ozbiljno shvatiti, vjerujem u svoje suigrače. Nije sve išlo po planu, ali što je tu je. Sve je i dalje u našim rukama, no moramo podići sve segmente igre'', reklo je iskusno reprezentativno krilo Zlatko Horvat prije puta u Zagreb.

U utakmici protiv Švedske Hrvatska je podbacila posebice u igri u obrani, a s tim se slaže i vratar Ivan Stevanović.

"Teško je išta reći u ovim trenucima. Bili smo loši u svim segmentima igre. Nije izgledalo dobro ni u napadu ni u obrani. Nadam se da ćemo već danas vidjeti gdje je bio problem. Moramo se pripremiti za Bjelorusiju koja je ozbiljna momčad protiv koje smo već prije imali problema, ali nećemo se predavati", najavio je Stevanović.


Reci što misliš!