Sport

Australian Open

Australian Open: Dimitrov se provukao, Nadal i Krygios prošli dalje lagano

Australian Open: Dimitrov se provukao, Nadal i Krygios prošli dalje lagano
Ben Solomon/Tennis Australia

Treći tenisač svijeta, Grigor Dimitrov, tek nakon tri i pol sata igre i pet setova uspio je slomiti Mackenzieja McDonalda. S 8:6 u petom setu prošao je u treće kolo turnira.

Prvi set dobio je McDonald lakoćom uzevši servis Dimitrovu u trećem gemu. Imao je kasnije bugarski tenisač prilike vratiti servis, ali Amerikanac je bio siguran i dobio set sa 6:4. Dimitrov se ipak probudio te je u naredna dva seta uspio preokrenuti rezultat i povesti no ponor u četvrtom setu nitko nije mogao očekivati.

Tri puta je McDonald uzimao servis Bugaru i sa 6:0 izjednačio na 2:2 u setovima. Peti set prošao je više manje u dobrim servisima igrača, ali samo jedna greškica McDonalda u posljednjem gemu bila je dovoljna da Dimitrov uzme break, odnosno pobijedi u cijelom meču.

Odličnu predstavu prikazao je i mladi Šapovalov protiv iskusnog Tsonge. Mladog Kanađanina brojni vide kao buduću svjetsku senzaciju, no danas je ipak iskustvo starijeg Francuza bilo presudno. Dobio je Šapovalov prvi set sa 6:3 te se dobro držao u drugom. Do šestog gema, Kanađanin je dobro odolijevao naletima Tsonge, no onda je pokleknuo i predao mu servis. Tsonga je na kraju sa 6:3 slavio u drugom setu.

Šapovalov ipak ekspresno odgovara. Niti pola sata mu nije bilo potrebno da potpuno dominira trećim setom i sa 6:1 krene u nastavak meča osokoljen odličnom igrom. U tom, možda i presudnom setu, nije bilo niti jedne break prilike te se otišlo do 13. igre. Tu je Šapovalov napravio previše grešaka i Tsonga dolazi ponovno do izjednačenja.

Peti set mogao je biti sretan za Kanađanina, no poprilično nesretno je završio svoj nastup. Rano je oduzeo servis Tsongi, imao 5:3 i servis za meč, no upravo u tom trenutku francuski tenisač vraća break. Da stvar bude gora po Šapovalova, izgubio je još jedan servis i dopustio Tsongi da potpuno preokrene meč i prođe dalje.

Vodeći tenisač na ljestvici i prvi nositelj Rafael Nadal bez većih problema svladao je Leonarda Mayera. Suvereno je Nadal koračao do pobjede, tek jedan trenutak dekoncentracije dogodio se u trećem setu kada je servirao za meč, no Mayer mu oduzima servis. Ipak, u tie-breaku, Španjolac je riješio stvari u svoju korist.

Kyrgiosu je tek nešto više od dva sata bilo potrebno da slomi nervoznog Viktora Troickog. U prva dva seta, Kyrgios je rutinski dva puta oduzimao servis Troickom i prilično lagano došao do vodstva 2:0 u setovima. U trećem je imao vodstvo od 5:4, servis za meč, no Troicki koristi break priliku i odvodi meč u 13. igru. Tamo ipak srpski tenisač nije imao šanse te Kyrgios, kojem paše domaći teren, slavi sa 7:6.

Australian Open (M), 2. kolo: 

Basilašvili (Gruzija) - Bemelmans (Belgija) 7:5 6:1 6:3
Jaziri (Tunis) - Muller (Luksemburg) 5:7 4:6 7:6(5) 6:3 2:6
Nishioka (Japan) - Seppi (Italija) 1:6 3:6 4:6
Carreno-Busta (Španjolska) - Simon (Francuska) 6:2 3:0 predaja Simon
Šapovalov (Kanada) - Tsonga (Francuska) 6:3 3:6 6:1 (4)6:7 5:7
Edmund (Velika Britanija) - Istomin (Uzbekistan) 6:2 6:2 6:4
Cuevas (Urugvaj) - Harrison (SAD) 4:6 (5)6:7 4:6
Nadal (Španjolska) - Mayer (Argentina) 6:3 6:4 7:6(4)
Schwartzman (Argentina) - Ruud (Norveška) 6:4 6:2 6:3
Baghdatis (Cipar) - Rublev (Rusija) 4:6 7:6(5) 4:6 2:6
Kyrgios (Australija) - Troicki (Srbija) 7:5 6:4 7:6(2)
Dimitrov (Bugarska) - McDonald (SAD) 4:6 6:2 6:4 0:6 8:6
Dolgopolov (Ukrajina) - Ebden (Australija) 7:6(0) 6:3 6:4


Reci što misliš!