Sport

košarka, ht premijer liga

Aramis Naglić: Pun respekt Alkaru ali vjerujem u još jedno naše dobro izdanje

Aramis Naglić: Pun respekt Alkaru ali vjerujem u još jedno naše dobro izdanje
Bojan Bogdanić

Nakon vrlo važne pobjede nad FMP-om u ABA ligi, košarkaši Zadra večeras u 13. kolu HT Premijer lige u dvorani Krešimira Ćosića dočekuju sinjski Alkar.

Dvoboj je to u koji Zadrani ulaze kao apsolutni favoriti i u kojem bi bez previše stresa trebali uknjižiti nove bodove.

Zadar se u ovom natjecanju nalazi na drugom mjestu sa samo jednim porazom iz 11 odigranih utakmica, dok se Alkar nalazi na devetoj poziciji sa učinkom od 4 pobjede i 7 poraza. 

Zadrani u posljednje vrijeme uistinu igraju u sjajnoj formi tako će im ovaj dvoboj protiv Alkara sigurno dobro doći i za pripremu onog što ih očekuje u ponedjeljak. A to je domaći susret protiv Mornara u ABA ligi u nastavku njihove borbe za plasman u doigravanje tog natjecanja.

Trener Zadra Aramis Naglić ne bježi od uloge favorita u večerašnjoj utakmici ali naglašava kako njegovi igrači moraju biti maksimalno koncentrirani jer pobjeda neće doći sama od sebe:

„Mi jesmo favoriti ali isto tako znamo da nas očekuje jedna srčana i ratnička momčad kao što su uostalom sve ekipe koje vodi kolega Neven Plantak. Moramo se zaista dobro pripremiti za utakmicu da bi izbjegli bilo kakvu nervozu ili gubitak ritma koji nam je izuzetno potreban pogotovo u ponedjeljak protiv Mornara. Puni respekt Alkaru i ja se nadam da ćemo biti u dobrom izdanju.“

Iako je Naglić u najavi večerašnje utakmice bio maksimalno fer i kao pravi sportaš nije si dozvolio luksuz podcjenjivanja protivnika, valja reći kako je i nakon podrobne analize uistinu jako teško pronaći segment u kojem bi gosti mogli na bilo koji način iznenaditi ili ugroziti njegove igrače.

Najveći plus momčadi iz Grada Alke jest svakako njihov trener Neven Plantak, dok od igrača možemo istaknuti tek Amerikanca Dajuana Grafa koji je njihov najbolji strijelac s prosjekom od gotovo 17 koševa po susretu. Od onih starijih igrača koji su Zadru u nekim utakmicama znali zadavati prilične probleme tu je tek Mirko Modrić, dok je ostatak momčadi sastavljen redom od mladih igrača.

Utakmica počinje u 19 sati.

Policija će snimati navijače

Policija će snimati navijače uoči i tijekom košarkaške utakmice Zadar - Alkar, javili su  iz PU Zadarske:

Danas s  početkom u 19 sati na ŠC Višnjik u Zadru, u košarkaškoj dvorani „Krešimir Ćosić“ odigrati će se košarkaška utakmica 13.kola HT Premijer lige između KK „Zadar“ i KK „Alkar“ iz Sinja. U sklopu mjera osiguranja, policija će navedeno javno okupljanje snimati.     


Reci što misliš!