Sport

Rukomet, EP 2018.

Červar: Norvežani su favoriti, ali mi moramo vjerovati u našu snagu

Červar: Norvežani su favoriti, ali mi moramo vjerovati u našu snagu
Dalibor Urukalović/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija će u drugom kolu glavne faze Europskog prvenstva u Zagrebu snage odmjeriti s reprezentacijom Norveške, a izbornik Lino Červar smatra da nakon tijesne pobjede protiv Bjelorusije u prvom kolu hrvatski rukometaši moraju vratiti sigurnost u sebe.

"Sigurno je da se od nas očekivala lakša pobjeda protiv Bjelorusije, ali nakon poraza od Švedske smo imali drugačiji prioritet. Bjelorusija je odigrala vrlo pametno. Ono što je dobro je to da smo imali bolju obranu nego protiv Švedske. Ono što sam rekao RTL-u da će me 'ukokati', to je bila moja metafora jer me skoro srce ostavilo pri rezultatu 23-23. Imali smo u nekoliko navrata pet pogodaka prednosti i previše prilika nismo iskoristili", komentirao je Červar jučerašnju utakmicu protiv Bjelorusije.

"Ono što je sada bitno je to da moramo vratiti sigurnost. Prihvaćam sve kritike. Moramo popraviti brzi centar. Norvežani su po rezultatima favoriti, ipak su viceprvaci svijeta. Mora im se to priznati, ali nije da bez ambicija idemo u tu utakmicu. Želimo se nadmetati s njima i polučiti dobar rezultat. Već smo odradili prvi sastanak i pogledali video", prokomentirao je potom Červar sljedećeg protivnika, Norvešku.

"Kod Norvežana sam vidio brzu tranziciju. Uigrani s jer igraju u ovom sastavu već dvije godine. Disciplinirana su momčad na čelu sa Sagosenom. Krila su im isto jako dobra. Imaju izvanrednog vratara od kojeg polazi puno toga, koji je rutiniran i ima usklađen rad ruku i nogu. To je sve izazov za našu reprezentaciju i mislim da moramo biti uvjereni u našu snagu. Vjerujem da se pravom igrom možemo suprotstaviti", dodao je hrvatski izbornik.

Željko Musa imao je vrlo dobro izdanje protiv Bjelorusije te istaknuo je kako ih sve do sada motivira za dalje, a pogotovo za susret protiv Norveške.

"Uvijek može bolje. Ja sam zadovoljan obranom. Naša najgora utakmica je bila protiv Švedske. Vjerujem da ćemo igrati još bolje protiv Norveške, s više borbenosti i želje. Očekivao sam tešku utakmicu protiv Bjelorusije jer nije bilo lako vratiti se nakon poraza. No, sve to nas motivira za dalje. Norveška je momčad koja ima odličnu tranziciju, koja puno trči i dobru kontru. Moramo biti koncentrirani maksimalno. Imamo respekt, ali nikoga se ne bojimo", kazao je Musa.

Jakov Gojun je istaknuo kako igrači vjeruju u sebe.

"Vjerujemo u sebe. U četiri utakmice imali smo taj jedan podbačaj protiv Švedske. Ono što je dobro za istaknuti je obrana jer smo protiv Srbije, Islanda i Bjelorusije primili manje od 25 golova. Norveška je jaka momčad i znamo da neće biti lako. Sve je na nama. Pritisak postoji, ali puno je nas koji smo već igrali takve utakmice i morat ćemo pokazati pravi karakter. Imaju i Norvežani pritisak jer znaju da igraju pred našim navijačima. Volio bih da sutra bude puna dvorana i da svi dišemo zajedno", zaključio je Gojun.


Reci što misliš!