Sport

Tenis

Marin Čilić prošao u osminu finala Australian Opena

Marin Čilić prošao u osminu finala Australian Opena
AP Images

Hrvatska je ostala na dva predstavnika u singlu na Australian Openu, nakon što je Petra Martić izbacila Tajlanđanku Luksiku Kumkhum, Marin Čilić bio je bolji od Ryana Harrisona

Dobar meč je iza Marina Čilića koji je četvrti put zaredom svladao Ryana Harrisona i to četvrti put bez izgubljenog seta. U Melbourneu je u ta tri seta trebao dva tie-breaka, dobro je servirao i samo jednom je Harrison došao do breaka i to u trećem setu kada se nakratko vratio u meč.

Čilić podiže formu, nakon neočekivanih poraza od Gillesa Simona u Puneu te Matthewa Ebdena u Kooyongu, u Melbourneu igra dobro i može biti zadovoljan s ova tri nastupa.

U prvom setu nije imao većih problema na svom servisu, ali nije uspio stvoriti niti pritisak na početnom udarcu protivnika. Otišli su u tie-break gdje je Marin bio bolji sa 7:4.

Do prvog breaka u meču stigao je u drugom setu kod 3:2 kada je oduzeo servis Harrisonu i tu prednost držao do kraja seta. Na servisu za set imao je problema, Harrison je došao do 15:40, imao još jednu break loptu, ali Marin se izvukao i sa 6:3 došao do velike prednosti.

Kada je na početku trećeg seta došao do novog breaka i vodstva 3:1, činilo se da će mirno i brzo dovršiti posao, ali Harrison se ipak uspio vratiti i odvesti set do tie-breaka. Tamo ipak nije bilo problema, Marin je serijom 4:0 pobjegao na 6:2 i na kraju sa 7:4 dovršiti posao.

Pogodio je 16 as servisa i 53 winnera te izborio mjesto u četvrtom kolu gdje će igrati protiv Pabla Carrena Buste kojeg je svladao prije godinu i pol u Baselu sa 6:0, 7:6.

Australian Open, treće kolo:

Marin Čilić (Hrvatska, 6) - Ryan Harrison (SAD) 7:6(4), 6:3, 7:6(4)


Reci što misliš!