Sport

Tenis

Australian Open: Nadal nadigrao Džumhura, Kyrgios slomio Tsongu

Australian Open: Nadal nadigrao Džumhura, Kyrgios slomio Tsongu
AP Images

Osim susreta u kojima su nastupili Marin Čilić i Ivo Karlović odigrano je još šest susreta trećeg kola Australian Opena u muškoj konkurenciji. Prvi nositelj Rafael Nadal bio je najuvjerljiviji...

Rafael Nadal vrlo brzo odradio je svoj posao u trećem kolu. Manje od dva sata trebalo mu je za rutinsku pobjedu protiv Damira Džumhura koji nije bio raspoložen i nije imao nikakve šanse protiv ovako raspoloženog Španjolca.

Na kraju je uhvatio ukupno samo pet gemova i upisao vrlo uvjerljiv poraz 6:1, 6:3, 6:1. Nadal je čak sedam puta došao do breaka i osvojio 56 posto poena na reternu.

Unatoč priličnom broju pogrešaka, Grigor Dimitrov izborio je mjesto u četvrtom kolu. Svladao je u trećem kolu Andreja Rubljeva u četiri seta, a pobjedu je ostvario unatoč čak 15 dvostrukih servis pogrešaka. Čak tri je povezao na servisu za treći set, ali na kraju nije bilo posljedica.

"Ovo su za mene najvažniji mečevi, kada stvari ne idu kako sam zamislio, ali ipak pronađem put do pobjede. Andrej je dobar igrač, pobijedio me na US Openu stoga sam znao što mogu očekivati i što moram napraviti za pobjedu", istaknuo je Dimitrov.

Iako je Gilles Müller odservirao čak 40 aseva, nije uspio doći do pobjede protiv Pabla Carrena Buste. Španjolac je slavio nakon velike borbe i četiri tijesna seta. Na kraju je Carreno Busta odličnom igrom u završnici trećeg i četvrtog seta stigao do pobjede.

Dramatičan dvoboj s po 28 aseva na svakoj strani odigrali su Nick Kyrgios i Jo-Wilfried Tsonga, a Australac je uzeo tri tie-breaka i slavio u četiri seta. Tsonga je u tie-breaku trećeg seta imao set loptu, a četvrtog seta vodio je s 5:2 i sve to prokockao te je Kyrgios proslavio pobjedu.

"Već sam se mentalno pripremao za peti set, ali srećom okrenulo se na moju stranu i stigao sam do pobjede", rekao je nakon meča Kyrgios.

Iako nije dobro otvorio meč, Diego Sebastian Schwartzman upisao je pobjedu u četiri seta protiv Aleksandra Dolgopolova. Ukrajinac je dobio prvi set, ali glatko izgubio naredna tri i oprostio se od turnira. Rafael Nadal proglasio ga je "kompletnim i sjajnim igračem", a upravo prvi igrač svijeta bit će mu sljedeći protivnik.

Australian Open, treće kolo:

Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Damir Džumhur (BiH, 28) 6:1, 6:3, 6:1
Grigor Dimitrov (Bugarska, 3) - Andrej Rubljev (Rusija, 30) 6:3, 4:6, 6:4, 6:4
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 10) - Gilles Müller (Luksemburg, 23) 7:6(4), 4:6, 7:5, 7:5
Nick Kyrgios (Australija, 17) - Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 15) 7:6(5), 4:6, 7:6(6), 7:6(5)
Kyle Edmund (Velika Britanija) - Nikoloz Basilašvili (Gruzija) 7:6(0), 3:6, 4:6, 6:0, 7:5
Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 24) - Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) 6:7(1), 6:2, 6:3, 6:3


Reci što misliš!