Sport

Košarka, HT Premijer liga

Aramis Naglić: Ostvarili smo pobjedu, odmorili ključne igrače i razigrali Vladovića

Aramis Naglić: Ostvarili smo pobjedu, odmorili ključne igrače i razigrali Vladovića
Dino Stanin/PIXSELL

Nakon pobjede Zadra nad Alkarom s rezultatom 93-62, treneri obje momčadi složili su se kako je to bio očekivani rasplet sinoćnjeg susreta

Aramis Naglić nije krio kako je ovako uvjerljiva pobjeda u njegovom taboru bila očekivana.

"Bilo smo favoriti i došli do očekivane pobjede. Drago mi je da smo je ostvarili angažmanom svih igrača, iako smo u jednom periodu utakmice 'šepali'. Također mi je drago da smo uspjeli Jakovu Vladoviću dati 24 minute jer njemu su ovakve utakmice značajne za ulazak u natjecateljsku formu. Ovo nam je bila odlična priprema za sljedeću utakmicu, a kolegi Plantaku želim svu sreću u nastavku sezone."

Imali ste priliku odmoriti neke ključne igrače...

"Po minutaži je vidljivo da smo Ivanova i Bostica uspjeli odmoriti jer oni su opterećeni najvećom minutažom. Bitno je da su svi dobili svoje minute jer to je bolji trening od naše igre pet na pet, stoga sam zadovoljan kako je sve završilo. 26 asistencija? Bili smo razigrani, tražili smo da lopta ide od igrača do igrača i to smo i dobili."

Joshua Bostic je glavna tema već danima. Ostaje li u Zadru?

"Još uvijek ne znamo, ali radimo na tome. U fazi smo pregovora i razgovora."

Preston Knowles je opet bio na poštedi...

"Preston je magnet za nevolju. Prije ove utakmice je, recimo, imao zahvat na zubu koji mu je zadavao bolove. To je riješeno i za ponedjeljak će biti sve kako treba."

Utakmicu je prokomentirao i Neven Plantak, trener Alkara:

"Na trenutke smo izgledali jako dobro i time sam zadovoljan. Naše greške nisu plod loše igre nego je Zadar kvalitetom trenutno daleko ispred nas. Ponavljam ono što sam rekao i sinjskim novinarima, a to je da Zadar u ovom trenutku igra najljepšu košarku u Hrvatskoj, na čemu im čestitam. Meni je bilo bitnije da se nitko ne ozljedi, nego gledati hoćemo li izgubiti s 20, 30 ili više razlike. Mi smo sada više fokusirani na sljedeću utakmicu, a to je gostovanje u Kaštelima, gdje igramo za ostanak u Premijer ligi."

Kako ste se snašli u Sinju?

"Primljen sam fenomenalno i baš zato ću pružiti i dodatni napor da ostanemo u ligi. Ljudi su me primili odlično i imam maksimalnu podršku. Radim u zdravoj sredini s novom i ambicioznom upravom te bi se na proljeće ili jesen trebali preseliti u novu gradsku dvoranu. S našim navijačima činimo jednu lijepu priču."


Reci što misliš!