Sport

Teniska bajka završila

Zadranka Bernarda Pera zaustavljena u 3. kolu Australian Opena

Zadranka Bernarda Pera zaustavljena u 3. kolu Australian Opena
Tennis Australia

Zadranka Bernarda Pera završila je svoj premijeran nastup na Australian Openu porazom od Barbore Strycove u 3. kolu. Čehinja je za nešto više od jednog sata igre upisala pobjedu rezultatom 6-2, 6-2.

Zadranka nažalost nije odigrala svoj najbolji meč na turniru. Samo 48% ubačenog prvog servisa rezultiralo je velikom nervozom i time da je Čehinja čak četiri puta u ovom meču uzimala servis naše Bernarde. 

Po dva puta u svakom setu bilo je dovoljno iskusnoj Čehinji da na kraju upiše uvjerljivu pobjedu. Protivnica je zabila deset winnera i osvojila 24 poena više. Bernarda dvije prilike za break nije iskoristila. Unatoč tome, nemamo što zamjeriti našoj tenisačici koja je kao "lucky loser" po prvi puta u karijeri nastupila na jednom Grand Slamu doguravši do šesnaestine finala.

Iskustvo igranje ovakvih mečeva sigurno nije bilo na strani naše tenisačice. Sigurni smo da od Bernarde najbolje tek slijedi u nadolazećim godinama njezine teniske karijere, koju ćemo naravno pozorno pratiti. 

Ovaj rezultat Peri će donijeti i dosta veliki broj bodova, što će joj možda biti dovoljno da se ubrzo probije među najboljih sto tenisačica na WTA ljestvici. Još jednom, velike čestitke Bernardi i njezinom treneru Lovri Rončeviću. 

Australian Open: 

Barbora Strycova - Bernarda Pera 6-2, 6-2


Reci što misliš!