Sport

Skijaški kup

Lindsay Vonn uvjerljivo do 79. pobjede u karijeri

Lindsay Vonn uvjerljivo do 79. pobjede u karijeri

Američka skijašica Lindsay Vonn s gotovo sekundom prednosti pred drugoplasiranom Tinom Weirather stigla je do pobjede na spustu za Svjetski kup u talijanskoj Cortini d'Ampezzo, što je 79. trijumf u karijeri 33-godišnje Amerikanke te ju sada od apsolutnog rekordera, legendarnog Šveđanina Ingemara Stenmarka, dijeli sedam pobjeda.

Za razliku od spusta voženog dan prije na istoj stazi, na kojem je osvojila drugo mjesto, Vonn u subotu nije napravila nijednu pogrešku te ostavila sve konkurentice daleko iza sebe.

Tina Weirather iz Lihtenštajna bila je najbliža rezultatu Lindsay Vonn, a zaostala je 92 stotinke, dok je treće mjesto osvojila 25-godišnja Amerikanka Jacqueline Wiles sa zaostatkom od 98 stotinki te svojim drugim usponom na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu vrlo vjerojatno osigurala mjesto u američkoj reprezentaciji za Olimpijske igre u Pjongčangu.

Domaća uzdanica Sofia Goggia, koja je u petak bila najbrža, u subotu nije stigla do cilja. Pala je na skoku nakon prvog prolaznog vremena, ali je prošla bez ozbiljnijih ozljeda.

Vodeća skijašica svijeta Mikaela Shiffrin je nakon trećeg mjesta osvojenog u petak, u subotu završila sa sedmim rezultatom, zaostavši za Vonn 1.45 sekundi, ali je ponovno povećala prednost u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa na 907 bodova pred drugoplasiranom Sofijom Goggiom, koja je unatoč subotnjem odustajanju zadržala vodstvo u redoslijedu spustašica.

Cortina d'Ampezzo - spust (ž)

1. Lindsey Vonn (SAD)     1:36.48    

2. Tina Weirather (Lih)     +0.92

3. Jacqueline Weiles (SAD)    +0.98

4. Ramona Siebenhofer (Aut)    +1.25

5. Michelle Gisin (Švi)     +1.38


Reci što misliš!