Sport

Košarka, aba liga

Cedevita jedva svladala Megu

Cedevita jedva svladala Megu
Sanjin Strukic/PIXSELL

Košarkaši Cedevite u susretu su 17. kola regionalne ABA lige u neizvjesnoj završnici uspjeli svladati Mega Bemax sa 75-73 (19-14, 14-19, 18-24, 24-16)

Cedevita je do pobjede protiv Mege stigla usprkos katastrofalnoj šuterskoj večeri, pogodila je samo četiri od 27 pokušaja za tricu, ostvarivši preokret u posljednjoj četvrtini. Gosti iz Sremske Mitrovice su u 28. minuti imali 10 koševa prednosti 855-45), no tada je Andrija Stipanović uspio poentirati uz dodatno slobodno bacanje nakon skoka u napadu, da bi Damir Markota u sljedećem napadu pogodio jednu od rijetkih trica za smanjenje na 55-51. U posljednjih 10 minuta Cedevita je vrlo brzo nadoknadila preostali zaostatak, ali je serijom pogrešaka pružila priliku gostima da ostanu u igri do samoga kraja.

Cherry je tricom i ulazom uz dodatno slobodno bacanje odveo Cedevitu do prednosti 74-68 minutu i pol prije kraja. No, uzvratio je Bitadze koji je dvicom i tricom smanjio na 74-73 17.5 sekundi prije isteka vremena. Markota je potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja pa su gosti imali priliku u posljednjem napadu izboriti produžetak. Srećom po Cedevitu, Rebić je zakomplicirao situaciju i potom doveo Lazića u vrlo tešku situaciju te je potonji promašio težak šut sa šest metara.

Džanan Musa je s 14 koševa bio najefikasniji kod Cedevite, Demetris Nichols je dodao 13, dok je Gruzijac Goga Bitadze s 23 ubačaja predvodio Megu.

Cedevita je sada na omjeru pobjeda i poraza 13-4, a Mega Bemax na 5-12.


Reci što misliš!