Sport

Rukomet, EP 2018

Francuski rukometaši rutinski odradili posao protiv Švedske

Francuski rukometaši rutinski odradili posao protiv Švedske
Dalibor Urukalović/PIXSELL

Francuski rukometaši pobijedili su u u subotu u susretu I skupine drugog kruga EP-a u Zagrebu Švedsku s 23-17 (12-10)

Francuzi su u okršaju dviju momčadi s maksimalnim učinkom nanijeli težak poraz Šveđanima, a svjetski prvaci su ovom pobjedom na pragu plasmana u polufinale. Francuska obrana je potpuno zaustavila Šveđane, koji su Hrvatima zabili 35 golova, a Francuzima upola manje - samo 17. Svjetski prvak je vodio od početka do kraja, Šveđani su tek početkom drugog dijela uspjeli doći do izjednačenja (12-12), ali su potom Francuzi zaigrali punom snagom i ubilježili uvjerljivu pobjedu.

Junak dvoboja bio je francuski vratar Vincet Gerard s čak 19 obrana, a on je susret počeo fenomenalno, u prvih 10 minuta obranio je devet od deset šuteva Šveđana. U napadu je najviše dao Cedric Sorhaindo (5), Kentin Mahe je zabio 4, a Nicolas Claire, Michael Giuogou i Valentin Porte po tri gola. Nikola Karabatić je ostao na dva gola, a njegov brat Luka je dobio crveni karton sredinom prvog dijela zbog grubog starta. 

Kod Šveđana je Simon Jepsson dao 4 gola, a Albin Lagregreen 3, dok je solidan bio vratar Mikael Apelgreen s 10 obrana. 

Na ljestvici vodi Francuska sa 6 bodova, a Norveška, Švedska i Hrvatska imaju po četiri boda. Kasnije večeras igraju Hrvatska i Norveška.

U idućem kolu u ponedjeljak 22. siječnja igraju Bjelorusija - Švedska i Srbija - Francuska.


Reci što misliš!