Sport

Rukomet, EP 2018

Köln upisao gostujuću pobjedu u Hamburgu

Köln upisao gostujuću pobjedu u Hamburgu
Twitter / @fckoeln

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 19. kola njemačkog nogometnog prvenstva Köln je kao gost svladao Hamburger SV s 2-0 (1-0)

Strijelac oba gola bio je Terodde (27, 67).

Usprkos ovoj pobjedi Köln je i dalje posljednji na ljestvici s 12 bodova, tri manje od pretposljednjeg HSV-a.

Ranije u subotu je Bayer iz Leverkusena izbio su na drugo mjesto njemačkog prvenstva nakon 4-1 (1-0) gostujuće pobjede protiv Hoffenheima u susretu 19. kola. Gosti su poveli pred kraj prvog poluvremena preko Baileya (43), početkom nastavka Baumgartlinger (51) je povisio na 2-0 da bi Alario (70) potvrdio pobjedu Bayera. Szalai (86) je pred kraj susreta smanjio na 3-1 da bi Alario (90+3) svojim drugim pogotkom u sudačkoj nadoknadi postavio konačni rezultat. Tin Jedvaj nije konkurirao za nastup u sastavu Bayera dok je Andrej Kramarić igrao za Hoffenheim, koji je sotao deveti s 27 bodova, od 56. minute.

Kako je RB Leipzig izgubio na gostovanju u Freiburgu, domaći su slavili s 2-1 (0-0) nakon preokreta, Bayer je stigao na drugo mjesto s 31 bodom, na koliko je ostao i RB Leipzig, a do istog broja bodova je stigla i Borussia iz Moenchengladbacha 2-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Augsburga. U Freiburgu je Leipzig poveo preko Wernera (65), no domaći su uzvratili golovima Haberera (72) i Kocha (76). Strijelci za novu pobjedu momčadi iz Moenchengladbacha bili su Ginter (10) i Hazard (90).

Eintracht iz Frankfurta, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ostvario je vrijednu 3-1 (2-0) pobjedu na gostovanju kod Wolfsburga. Golove za Eintracht postigli su Haller (18), Chandler (22) i Jović (85), dok je jedini uspješan za Wolfsburg bio Arnold (66). Ante Rebić igrao je za Eintracht do 79. minute, dok je Josip Brekalo odigrao prvo poluvrijeme za Wolfsburg. Sedmi Eintracht se ovom pobjedom bodovno izjednačio s petom Borussijom iz Dortmunda i šestim Schalkeom 04, svi imaju po 30 bodova, dok je Wolfsburg 13. s 20 bodova.

Vodeći Bayern, koji će u nedjelju ugostiti Werder, ima 44 boda.  


Reci što misliš!