Sport

rukomet, ep 2018

Červar: odigrali smo sjajnu obranu; Stevanović: sada ovisimo sami o sebi

Pobijedili smo Norvežane jer smo ih zaustavili u tranziciji prema naprijed, a moja momčad je pokazala da zna igrati moderan rukomet, kazao je na novinskoj konferenciji izbornik hrvatsske reprezentacije Lino Červar nakon pobjede nad Norveškom (32-28). .

"Slavili smo protiv sjajne reprezentacije koju ja osobno cijenim i obožavam, a znao sam da će biti teško. Moja ekipa je igrala sjajnu obranu, a iz te obrane je došao i raznovrstan napad, u kojem smo imali 71 posto uspješnosti, što je odličan postotak. Stvarno smo igrali moderan rukomet i pokazali da još nismo gotovi. ne moram ni naglašavati koliko nam nedostaje vođa poput Duvnjaka, Norveška ima Sagosena, a Francuska Nikolu Karabatića. Pitam se kako bi oni prolazili bez njih", kazao je Červar koji je pohvalio zagrebačku publiku. 

Rukometno EP: Hrvatska - Norveška 32-28 Rukometno EP: Hrvatska - Norveška 32-28!

"Bilo je onih koji su smatrali da nećemo više imati ozračje i navijanje kakvo smo imali u Splitu. Večeras je i u Zagrebu bilo fantastično.

Červar se osvrnuo i na zadnjeg protivnika Hrvatske u skupini - svjetske prvake Francuze.

"Imamo dvoboj s Francuskom, koja je dosad pokazala najviše na ovom turniru. Sada moramo iskoristiti ovih nekoliko dana odmora za regeneraciju, ali i za analizu suparnika. Morat ćemo biti pametni i koncentrirani, mirni kao što smo bili večeras", kazao je Červar, koji se na kraju osvrnuo i na pisanje medija. 

"Moram reći da sam jako povrijeđen nekim natpisima u medijima. Ja sam vodio Hrvatsku 165. puta, bio sam prvakom u četiri države, bio sam olimpijski prvak i svakako nisam zaslužio da me se vrijeđa u mojoj zemlji. Svi smo podložni kritici, pa i ja, ali neću dopustiti vrijeđanje mene i moje obitelji.

Jedan od junaka dvoboja bio je vratar Ivan Stevanović s 14 obrana. 

"Ovo nam je utakmica biti ili ne biti, izravno nam je ovisio plasman u polufinale. Mislim da smo obranom slomili Norvežane i sada ipak ovisimo sami o sebi. Zašto branim uvijek dobro protiv Norvežana? Možda mi više leže od ostalih jer puno šutiraju", kazao je Stevanović 


Reci što misliš!