Sport

Tenis

Australian Open: Dimitrov u sjajnom meču slomio Krygiosa

Australian Open: Dimitrov u sjajnom meču slomio Krygiosa
Ben Solomon/Tennis Australia

Osim Marina Čilića, u četvrtfinale Australian Opena prošli su i Rafael Nadal, Kyle Edmund i Grigor Dimitrov. Nadal je sljedeći Marinov protivnik, a do prolaza je došao nakon velike borbe s Diegom Sebastianom Schwartzmanom...

Rafael Nadal uoči dvoboja protiv Diega Sebastiana Schwartzmana upozoravao je kako ga očekuje jako težak posao protiv odličnog i "kompletnog igrača". Dvoboj na kraju sigurno nije bio jednostavan, Schwartzman je uzeo Nadalu set, produžio meč na gotovo četiri sata, ali na kraju ipak nije izdržao i Nadal je upisao pobjedu iako je imao više neprisiljenih pogrešaka nego winnera (46:51).

"Sjajna bitka, Diego je moj dobar prijatelj. Ovo mi je prvi veliki meč u 2018. godini, sigurno će mi pomoći u podizanju samopouzdanja jer sam ipak slavio nakon četiri sata tenisa visokog intenziteta."

"Idemo u drugi tjedan i četvrtfinale, morat ću napraviti još jedan korak prema naprijed i definitivno ću morati biti agresivniji. Znam da me čeka jako težak protivnik, Marin Čilić", kaže Nadal.

U četvrtfinalu je prvi put u karijeri Britanac Kyle Edmund. On je u četiri seta bio bolji od Andreasa Seppija koji je u prošlom kolu u maratonu svladao Ivu Karlovića. Edmund nije imao puno lakši posao u trećem kolu, i on je igrao pet setova, ali protiv Nikoloza Basilašvilija.

Ipak, mladi Britanac ovdje je imao više energije i nakon prva dva izjednačena seta, preuzeo je kontrolu, zaigrao bolje i otišao do pobjede uz 25 pogođenih aseva.

"Jako sam sretan, ovo mi je prvo četvrtfinale u karijeri. Nisam se osjećao najbolje na početku i start nije bio dobar dok je on s druge strane dosta dobro udarao lopticu. U drugom setu pokušao sam preuzeti kontrolu i nakon što sam u zadnjem gemu došao do breaka, sve je dalje bilo na mojoj strani", tvrdi Edmund.

Najneizvjesniji meč odigran je kao posljednji u programu, Grigor Dimitrov je u poslastici dana igrao protiv Nicka Kyrgiosa. Sjajan dvoboj na kraju je otišao na stranu Dimitrova u četiri seta, a sva tri koja je osvojio uzeo je u tie-breaku.

Obojica su odradili sjajan dvoboj, uputili niz velikih udaraca, niti u jednom trenutku nisu se predavali, a Dimitrov je na kraju za nijansu bio bolji i zaustavio je Australca.

"Uvijek je teško igrati protiv Nicka, prije dva tjedna me pobijedio. Servirao je nevjerojatno, igrao isto tako, borio se do samog kraja i ovo je jedan od onih mečeva u kojima morate iskoristiti i najmanju priliku ako mislite pobijediti. Čak i na servisu za meč osjećao sam da nije gotovo, presretan sam što sam izvukao pobjedu", istaknuo je Dimitrov koji u četvrtfinalu ide na Edmunda.

Australian Open, četvrto kolo:

Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Diego Sebastian Schwartzman (Argentina, 24) 6:3, 6:7(4), 6:3, 6:3

Kyle Edmund (Velika Britanija) - Andreas Seppi (Italija) 6:7(4), 7:5, 6:2, 6:3

Grigor Dimitrov (Bugarska, 3) - Nick Kyrgios (Australija, 17) 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(4)


Reci što misliš!