Sport

Košarka, aba liga

Naglić uoči Mornara: Želja nam je da ostanemo u utrci za doigravanje

Naglić uoči Mornara: Želja nam je da ostanemo u utrci za doigravanje
Bojan Bogdanić

Pred košarkašima Zadra jedna je od najvažnijih utakmica sezone. U ogledu 17. kola ABA lige u ponedjeljak od 21 sat u Krešinom domu ugostit će Mornar iz Bara

Gosti su uoči ovog kola imali jednu pobjedu više od Zadra, koji bi eventualnim slavljem ostao u igri za doigravanje ABA lige.

"Utakmica s Mornarom nam je izuzetno važna iz aspekta nastavka borbe za četvrto mjesto koje vodi u doigravanje. To je nešto što drži visoku tenziju i koncentraciju u momčadi. Želja nam je da, koliko je duže moguće, ostanemo u ovoj utrci za doigravanje što bi bila kruna odlične sezone koju imamo do sada. Momčad Mornara je napadački izuzetno talentirana. Očekuje nas još jedna dobra i borbena utakmica te sam siguran da će opet biti prava atmosfera u Krešinom domu i da ćemo svi skupa u dvorani uživati u dobroj košarci", rekao je trener Zadra Aramis Naglić za službene klupske stranice.

U svlačionici Zadra svjesni su važnosti utakmice, a unatoč protivniku koji je ove sezone iznimno učinkovit u gostima, optimizam je prisutan.

"Mornar je momčad u naletu i igraju odlično, što uostalom i pokazuje stanje na ljestvici. Posebno su opasni kad igraju u gostima gdje su uspjeli iznenaditi dosta momčadi. Mi znamo što nam ova pobjeda donosi i ne želimo nikome dopustiti da odnese bodove iz Višnjika. Budemo li energetski na pravoj razini, uvjeren sam da uz podršku pune dvorane možemo doći do vrijedne pobjede", kaže Mislav Brzoja.

Sve bolji Filip Kraljević poštuje goste, ali smatra da se Zadar na domaćem parketu mora postaviti kao favorit.

"Pred nama je utakmica koja može puno toga odrediti za daljnji tijek natjecanja. Svjesni smo uloga i spremni smo na veliku borbu koja je pred nama. Mornar igra na visokoj razini u posljednje vrijeme tako da neće biti nimalo lako. Oni su kvalitetna momčad, ali mi igramo doma, imamo veliku podršku s tribina tako da svi skupa vjerujemo u pobjedu", poručuje centar Zadra.


Reci što misliš!