Sport

nogomet, bundesliga

Pogodak Pjace za remi Schalkea i Hannovera

Pogodak Pjace za remi Schalkea i Hannovera
Schalke 04

U posljednjem susretu 19. kola Bundeslige Schalke je u nedjelju na domaćem terenu protiv Hannovera odigrao 1-1, a hrvatski napadač Marko Pjaca bio je strijelac za Schalke

Marko Pjaca, koji je igrao do 56. minute, doveo je domaćine u vodstvo odličnim individualnim potezom u 16. minuti. Driblingom je "slomio" stopera Hannovera Salifa Sanea i potom je lijepo plasirao loptu u suprotni kut.

Pjaca je u siječnju iz Juventusa došao na posudbu u Schalke i ovo mu je bio drugi nastup za klub iz Gelsenkirchena.

No, Pjacin pogodak nije bio dovoljan za pobjedu domaćina, budući da je u 86. minuti Niclas Fuellkrug donio remi Hannoveru.

Bayern je na domaćem terenu protiv Werdera slavio s 4-2, a po dva gola zabili su Robert Lewandowski i Thomas Mueller.  Werder, koji se bori za opstanak, pružio je hrabru partiju na Allianz Areni. Gosti su poveli u 25. minuti pogotkom Jeromea Gondorfa. Bayern je uspio poravnati do poluvremena, a strijelac je u 41. minuti bio Thomas Mueller.

Bavarci očekivano stižu u vodstvo u 63. minuti golom Lewandowskog, ali to nije pokolebalo igrače Werdera, koji su uspjeli izjednačiti na 2-2 u 74. minuti. Nakon kornera kojeg je izveo Max Kruse loptu je u vlastitu mrežu poslao stoper Bayerna Niklas Suele.

Nadu Werdera u pozitivan ishod slomili su Lewandowski i Mueller, koji su pogocima u 76. i 84. minuti donijeli pobjedu Bayernu.
 
Dan ranije Leipzig je izgubio na gostovanju u Freiburgu s 1-2, dok je Eintracht iz Frankfurta, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ostvario vrijednu 3-1 pobjedu na gostovanju kod Wolfsburga.


Reci što misliš!