Sport

nogomet, primera

Petica Barce, sedmica Reala, golovi Rakitića i Modrića

Petica Barce, sedmica Reala, golovi Rakitića i Modrića
AP

Nogometaši Barcelone i Real Madrida upisali su uvjerljive pobjede u susretima 20. kola španjolskog prvenstva, a među strijelce su se upisali Ivan Rakitić i Luka Modrić, a za obojicu hrvatskih reprezentativaca bili su to prvi golovi ove sezone

Barcelona je gostovanju pobijedila Real Betis 5-0, a Rakitić je bio jedan od najboljih igrača utakmice postigavši prvi pogodak, te potom upisavši asistenciju za 3-0.

Betis je održao 'nulu' u prvom poluvremenu, no Barca je u nastavku napunila mrežu kluba iz Seville. Barca je povela u 59. minuti nakon lijepe akcije koju je prvim pogotkom ove sezone okončao Rakitić. U 64. minuti je Leo Messi povisio na 2-0, a sve je bilo gotovo četiri minute kasnije kada je Luis Suarez postigao i treći gol za Barcu i to na Rakitićevu asistenciju. Do kraja susreta Messi u 80. i Suarez u 88. su zabili po još jedan pogodak za konačnih 5-0. 

Nakon što je u posljednja tri kola osvojio samo jedan bod, Real Madrid je sve frustracije ispucao na Deportivu iz La Coruñe pobijedivši sa 7-1, a među strijelce se upisao i Luka Modrić. U sezoni punoj kikseva loše je počelo za igrače Reala, jer su ih gosti izigrali u 23. minuti i Adrian Lopez je iz blizine pospremio loptu u mrežu. No, ubrzo je uslijedio preokret. U 32. minuti stoper Reala Nacho Fernandez zabija za 1-1, a deset minuta kasnije Gareth Bale prekrasnim udarcem dovodi "kraljeve" u vodstvo.  Za 3-1 ponovno je strijelac Gareth Bale, koji je pogodio glavom u 58. minuti nakon kornera kojeg je izveo Toni Kroos.

Vodstvo Reala u 68. minuti povećao je Luka Modrić, koji je s vrha kaznenog prostora lijepim udarcem pogodio za 4-1, i to mu je prvi gol ove sezone u španjolskom prvenstvu. U 76. minuti Modrića je zamijenio Mateo Kovačić, a Real je nakon toga zabio još tri gola. Dva puta je pogodio Cristiano Ronaldo (78, 84), a svoj drugi pogodak na utakmici postigao je stoper Nacho Fernandez (88).

Na ljestvici vodi Barcelona s 54 boda, Atletico Madrid je drugi s 43 boda, Valencia na trećem mjestu ima 40 bodova, a Real je tek četvrti s 35 bodova.


Reci što misliš!