Sport

atletika

Tea Smokrović i Adrian Dražina prvaci Hrvatske u troskoku i skoku u vis!

Tea Smokrović i Adrian Dražina prvaci Hrvatske u troskoku i skoku u vis!
AŠK Zadar

U subotu 20. siječnja u Rijeci je održano atletsko Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe juniore i juniorke. Nastupilo je ukupno 167 atletičara i atletičarki iz 20 klubova a među njima i šest članova Atletskog športskog kluba Zadar

Pod vodstvom trenera Predraga i Tomislava Saratlije te Ivice Šole članovi AŠK Zadar su postigli odlične rezultate osvojivši ukupno tri medalje, dvije zlatne i jednu srebrnu, te tri četvrta mjesta, te su postigli nekoliko novih osobnih rekorda. 

Zlatne medalje i naslov državnih prvaka osvojio je u konkurenciji mlađih juniora Adrian Dražina u skoku u vis s preskočenih 188 cm, što mu je novi osobni rekord u dvorani. U skoku u vis nastupio je i Lovre Čulina i s preskočenom visinom od 173 cm osvojio je četvrto mjesto.

U konkurenciji mlađih juniorki u troskoku dvostruka pobjeda Zadranki. Prvo mjesto i zlatnu medalju te naslov državne prvakinje osvojila je Tea Smokrović skočivši u zadnjoj šestoj seriji 11,47 m, čime je za 21 cm popravila svoj osobni rekord u dvorani. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Paula Sorić s rezultatom 10,44 m. Anđela Zelić osvojila je četvrto mjesto s 10,22 m.

Na 60 m Antonia Dušević osvojila je četvrto mjesto istrčavši 8,09 sekundi. U skoku u dalj Paula Sorić osvojila je 15. mjesto s 4,77 m, a Anđela Zelić i Tea Smokrović su osvojile 19. mjesto s rezultatom 4,60 m.


Reci što misliš!