Sport

Košarka, aba liga

Aramis Naglić: Možda nismo trebali stvoriti toliki imperativ oko ove utakmice

Aramis Naglić: Možda nismo trebali stvoriti toliki imperativ oko ove utakmice
Zadar/ Zvonko Kucelin

Košarkaši Zadra sinoć su na Višnjiku s rezultatom 77-93 poraženi od crnogorskog Mornara. Nakon posve zaslužene pobjede gostujuće momčadi donosimo komentare aktera.

Aramis Naglić, trener Zadra je izjavio:

"Igrali smo protiv momčadi koja je u sjajnom ritmu i ima sjajnu individualnu kvalitetu u Needhamu i Lukoviću. Priznajem da smo se i ja i momčad osjećali bespomoćno, pogotovo u prvom dijelu. Lukovića nismo uspjeli iskontrolirati sve do drugog dijela utakmice kad je njihov ritam možda i malo pao. Skokovi su bili ključ utakmice jer inače smo mi ti koji nadskačemo protivnika. Možda smo i sami sebi stvorili imperativ oko ove utakmice kojeg nije trebalo biti, ali on je došao zbog naših dobrih igara u zadnje vrijeme. Poraz je bio težak, ali ne smijemo dozvoliti da nas to ruši, već nam treba biti motivacija za dalje. Ovakav je poraz morao doći i sad je vrijeme da se 'resetiramo' i posvetimo budućim izazovima i završnici Kupa. Moji igrači su zaslužili svaku pohvalu, a ako treba nekoga kritizirati, kritizirajte mene."

Zašto je Vuković dobio priliku tek u drugom poluvremenu?

"Ivanov u posljednje vrijeme igra dobro, on je moj čovjek od povjerenja. Možda sam mu mogao dati koju minutu odmora, ali čekao sam da se još malo približimo. Nije lako voditi utakmicu kad ste u tolikom minusu, a kad se konačno približite da to izgleda 'slučajno'."

Zna li se išta više o statusu Joshue Bostica?

"I to je možda jedna od tih stvari koje su nam smetale večeras. Mislim da on nije bio s glavom u utakmici niti je odigrao na razini koja se očekuje. Nadam se da ćemo danas imati odgovor i na to pitanje i da će vas Uprava na vrijeme izvijestiti."

Filip Kraljević:

"Zaslužena pobjeda Mornara, a mi jednostavno nismo bili pravi. Prvo smo poluvrijeme odigrali jako loše i u obrani u napadu, a dojam je da smo se malo bojali obruča. Teško je i energetski zahtjevno vraćati se iz tolikog minusa. Ali idemo dalje, moramo dignuti glave jer nije još ništa izgubljeno. Jedna loša utakmica nas neće nokautirati."

Mihailo Pavićević, trener Mornara:

"Znali smo da će pritisak biti na domaćinu. Nismo imali puno toga za izgubiti, a mogli smo dobiti, i stvarno smo dobili. Ovo ovo je jedna od najvećih pobjeda u povijesti našeg malog kluba. Zadar je kolijevka košarke uz koju su moje generacije odrastale. Svi smo gledali majstore poput Kreše Ćosića i Pina Giergie, da ne nabrajam dalje. Ponosni smo zbog ove pobjede."

Brandis Raley-Ross, igrač Mornara:

"Željeli smo ovu pobjedu i s velikim motivom smo se pripremali za Zadar. Naš cilj je doigravanje i znamo da se možemo nositi s najboljima u Jadranskoj ligi te je stoga ova utakmica bila jako bitna za nas. Atmosfera u Zadru je bila odlična, znao sam da je ovdje publika strastvena. Kada sam došao u ligu proučavao sam momčad, ali i povijest Zadra te znam da imaju jako dobre navijače, a to su potvrdili i večeras."


Reci što misliš!