Sport

tenis

Australian Open: Mertens preko Svitoline do prvog polufinala

Australian Open: Mertens preko Svitoline do prvog polufinala
Twitter / @WTA

Belgijska tenisačica Elise Mertens postala je prvom polufinalisticom ovogodišnjeg izdanja Australian Opena, nakon što je u svom prvom nastupu u četvrtfinalu na Grand Slam turnirima svladala 4. tenisačicu svijeta Ukrajinku Jelinu Svitolinu sa 6-4, 6-0 za samo 73 minute

Belgijka je dvaput slomila servis Ukrajinke u prvom setu za vodstvo 5-2, ali nije uspjela realizirati prvi servis za set. No, kod 5-4 nije ponovila pogrešku.

Svitolina je na početku drugog seta ponovno izgubila servis i više nije pronašla način za povratak u meč. Iz udarca u udarac Mertens je djelovala sve sigurnije te ostavila renomiranu suparnicu bez gema u drugom setu i tako na uvjerljiv način stigla do svoje prve pobjede nad Top 5 suparnicom. Za ulaz u svoje prvo četvrtfinale Mertens je u 4. kolu sa 7-6, 7-5 nadigrala našu Fed Cup reprezentativku Petru Martić.

Mertens je postala prvom belgijskom tenisačicom nakon Kim Clijsters, koja se probila do polufinala Australian Opena u posljednjih šest godina. Za mjesto u svom prvom Grand Slam finalu 22-godišnja Mertens borit će se protiv pobjednice četvrtfinalnog dvoboja 2. nositeljice, Dankinje Caroline Wozniacki, i Španjolke Carle Suarez Navarro, koji će biti odigran kao drugi od 9 sati po hrvatskom vremenu.


Reci što misliš!