Sport

Australian Open

Čilić nakon velike pobjede protiv Nadala: "Kako je meč odmicao igrao sam sve bolje"

Čilić nakon velike pobjede protiv Nadala:
AP Images

Marin Čilić očekivano je bio sretan nakon pobjede protiv Rafaela Nadala i prolaska u polufinale Australian Opena. Istaknuo je kako mu je bilo žao što je Nadal morao predati, a ključnim se pokazalo podizanje intenziteta nakon izgubljenog trećeg seta

Drugo polufinale Australian Opena i prvo nakon 2010. godine ostvario je Marin Čilić. Hrvatski tenisač je u sjajnom meču protiv Rafaela Nadala stigao do pobjede u petom setu, nakon što je Španjolac, pri zaostatku 2:0, predao meč zbog ozljede.

"Obojica smo odigrali sjajan meč i žao mi je što je Rafa morao predati. Uvijek daje sve od sebe i šteta što je moralo baš ovako završiti. Bio sam potpuno fokusiran na početku posljednjeg seta, pokušavajući zadržati koncentraciju na visokoj razini. Bilo je važno da nastavim igrati onako kako sam igrao do tada", kazao je Čilić nakon meča.

"Kako je meč odmicao igrao sam sve bolje. Mislim da sam imao šanse u svakom setu, ali Nadal je igrao odlično u ključnim trenucima. Takav je oduvijek bio. Nakon tie-breaka smatrao sam kako još moram podignuti igru i počeo sam se osjećati još bolje. Taj intenzitet koji sam unio bio je ključan na kraju meča."

Čilića u polufinalu očekuje Kyle Edmund, 50. tenisač svijeta, koji igra odličan turnir, a u četvrtfinalu je bio bolji od Grigora Dimitrova.

"Ima sjajan niz pobjeda i danas je odigrao jako dobro, ali moram ostati na istoj razini kao danas. Kyle je puno bolji udarač tako da ću morati preuzimati više odgovornosti i boriti se što bolje mogu", zaključio je hrvatski tenisač.

Osim ulaska u treće finale karijere, Čilić ima još jedan veliki motiv jer u slučaju pobjede dolazi do plasmana karijere - trećeg mjesta na ATP ljestvici.


Reci što misliš!