Sport

Australian Open

Rafael Nadal: Bol je bila neizdrživa, noga mi se blokirala

Rafael Nadal: Bol je bila neizdrživa, noga mi se blokirala
Ben Solomon/Tennis Australia

Najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal, kojeg je u utorak u četvrtfinalu Australian Opena pobijedio Marin Čilić, rekao je da je predao meč zbog velike boli u desnoj nozi no da još uvijek ne zna što mu je.

"Ne znam što mi je. Prerano je za znati. Znam da je nešto u mišiću visoko, u razini bedra, no ne znam o čemu je riječ. Što prije ću obaviti liječničke pretrage da vidim mogu li nastaviti prema kalendaru", rekao je Nadal, prenose španjolske novine Marca.

Nadal je Čiliću predao meč u petom setu pri rezultatu 0-2 i nakon 3 sata i 47 minuta borbe. Španjolski tenisač je izgubio sa 6-3, 3-6, 7-6, 2-6 i 0-2 što mu je bio ukupno drugi poraz od Čilića i prvi nakon 2009. godine.

"U trećem setu sam osjetio umor u mišiću, a u četvrtom nešto što nisam mislio da će biti tako loše. Nisam više mogao izdržati bol, a noga mi se zablokirala. Nisam jedan od onih koji se lako povlače, no nije bilo smisla nastaviti jer nisam mogao pobijediti. Također nisam znao da li će ozljeda pogoršati nastavim li", izjavio je 31-godišnji Nadal.

Nadal je igrač s najviše ozljeda među prvi deset na tablici.

"Ne znam što bi bilo da nisam imao toliko ozljeda. No oni koji upravljaju tenisom trebali bi razmisliti jer je puno igrača s fizičkim problemima. Pritom mislim na igranje na čvrstim podlogama", napomenuo je.

Nakon liječničkog pregleda bit će poznato da li će moći nastupiti na idućem turniru, u Acapulcu od 25. veljače do 3. ožujka.

"Ovo je težak trenutak jer mi je izmakla lijepa prilika da budem u polufinalu jednog grand slam turnira. Osjećao sam se sposobnim boriti se i pobijediti", zaključio je Nadal.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti