Sport

Tenis, Davis Cup

Davis Cup: Kanadu u Osijeku predvodi Šapovalov

Davis Cup: Kanadu u Osijeku predvodi Šapovalov
Ben Solomon/Tennis Australia

Izbornik kanadske teniske reprezentacije Frank Dancevic objavio je sastav za predstojeći susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa protiv Hrvatske, koji će se od 2. do 4. veljače održati u dvorani Gradski vrt u Osijeku.

Kanađane će predvoditi mlada zvijezda Denis Šapalov, 50. tenisač svijeta, a na popisu su i Vasek Pospisil (105.), Peter Polansky (139.) i Daniel Nestor (55. na ljestvici parova). Izbornik Dancevic je prijavio i sebe kao moguću igračku opciju.

Prvi kanadski reket Milos Raonic neće nastupiti u Osijeku jer još nije posve spreman. Zanimljivo, Kanađani od 2011. nisu slavili na gostovanju u Davis Cupu. Posljednji put su pobijedili u Izraelu u rujnu 2011. godine, a nakon toga nanizali četiri poraza.

Za kanadskog izbornika Dancevica bit će to prvo vođenje reprezentacije nakon što je na koncu prošle godine naslijedio Martina Laurendeaua.

U utorak je sastav prijavio i izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan. Na tom su popisu Marin Čilić (6. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Ćorić (46.), Viktor Galović (179.), Ivan Dodig (7. na rang listi igrača u paru) i Franko Škugor (41. u paru).

Igrat će se na zemljanoj podlozi, koja je već postavljena i spremna za prve treninge.


Reci što misliš!