Sport

plivanje

Sjajan nastup Jaderinih plivača na Višnjiku

Sjajan nastup Jaderinih plivača na Višnjiku

Proteklog je vikenda u organizaciji Plivačkog kluba Jadera na 25 m bazenu Višnjik u Zadru održano 5. i 6. kolo ŠI-ZD lige za sve kategorije od početnika do seniora. Na programu su bile discipline: 25 m leđno, 100 m mješovito i 100 m leptir u 5. kolu te 50 m prsno i 200 m slobodno u 6. kolu

Pod vodstvom trenera Edgara Nimca i Ante Džaje Jaderu je predstavljalo ukupno 37 članova koji su se 32 puta plasirali među tri najbolja u svojim kategorijama i to devet puta na prvo mjesto, dvanaest puta na drugo te jedanaest puta na treće mjesto. Nakon šest odrađenih kola lige po najvrjednijem zbroju rezultata devet Jaderinih plivača se nalazi među tri najbolja u svojim kategorijama. 

U kategoriji početnika na drugom mjestu po najvrjednijem zbroju rezultata nalazi se Maksim Vrkić (09) koji je tijekom lige sakupio 932 LEN boda, te se u ova dva kola jednom plasirao na drugo i jednom na treće mjesto. Ivano Kuman (08) se u kategoriji početnika izborio za jedno drugo i jedno treće mjesto. 

U ženskoj konkurenciji iste kategorije najbolje rezultate je ostvarila Emilia Brnabić (09) koja se jednom plasirala na prvo i jednom na drugo mjesto. Najbolje plasmane na ovom natjecanju ponovo je ostvarila ml.kadetkinja Rita Herceg (07) koja se u sve četiri discipline plasirala na prvo mjesto. Rita je ujedno sakupila i 2633 LEN bodova te se uvjerljivo nalazi na prvom mjestu po najvrjednijem zbroju rezultata u kategoriji mlađih kadetkinja. U istoj kategoriji u stopu je prati se Melani Pavlović (07) koja se u sve četiri discipline plasirala na drugo mjesto te je također na drugom mjestu i po najvrjednijem zbroju rezultata s 2174 LEN boda. 

U kategoriji kadeta Noa Kuman (04) se jednom plasirao na prvo mjesto te tri puta na drugo, a prati ga Maksim Komadina (04) koji se jednom plasirao na drugo i dva puta na treće mjesto, dok se po najvrjednijem zbroju rezultata u kategoriji kadeta s 4352 LEN boda nalazi na trećem mjestu. U kategoriji ml.juniora plasmane među tri najbolja u svim disciplinama ostvario je Mateo Škalec (02) koji se jednom plasirao na prvo mjesto i tri puta na treće, te se po najvrjednijem zbroju rezultata u kategoriji s 5926 LEN bodova nalazi na trećem mjestu. 

U ženskoj konkurenciji iste kategorije tri plasmana među tri najbolje imala je Ellena Šušteršić (03) koja se jednom plasirala na drugo i dva puta na treće mjesto, a u ukupnom poretku s 5979 LEN bodova nalazi se na trećem mjestu, ispred nje na drugom mjestu je Tonka Krstić (03) koja je tijekom lige sakupila 6402 LEN bodova, a u ova dva kola se jednom plasirala na prvo i jednom na drugo mjesto. Sandro Barić (01) se tokom ova dva kola jednom plasirao na prvo mjesto te se po najvrjednijem zbroju rezultata u kategoriji s 5637 LEN bodova nalazi na drugom mjestu u kategoriji, na prvom mjestu je Duje Grgić (01) s 5928 LEN bodova. Duje se tokom ova dva kola jednom plasirao na treće mjesto. 


Reci što misliš!