Sport

atletika

Braća Mišković i Tea Smokrović juniorski prvaci Hrvatske, AŠK Zadar najuspješniji klub!

Braća Mišković i Tea Smokrović juniorski prvaci Hrvatske, AŠK Zadar najuspješniji klub!
AŠK Zadar

U Rijeci je proteklog vikenda, u organizaciji AK Kvarner, nastavljena serija ovogodišnjih dvoranskih prvenstava hrvatske, a ovaj put su nastupili juniori i juniorke. Nastupilo je 132 atletičara i atletičarke iz 20 klubova, a među njima i šest članova Atletskog športskog kluba Zadar

Pod vodstvom trenera Predraga i Tomislava Saratlije te Katarine Gašparović članovi AŠK Zadar postigli su sjajne rezultate osvojivši ukupno šest odličja od čega tri zlatne i tri srebrne medalje, a uz to i nekoliko novih osobnih rekorda. 

U konkurenciji juniorki prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državne prvakinje osvojila je Tea Smokrović u troskoku skočivši 11,63 m, čime je za 16 cm popravila svoj osobni rekord u troskoku u dvorani. Tea se ovim rezultatom približila 37 cm do ispunjenja norme (12 m) za nastup na mlađejuniorskom prvenstvu Europe koje će se održati u Gyõru u Mađarskoj od 5. do 8. srpnja. 

U troskoku su nastupile i Paula Sorić koja je osvojila 8. mjesto (10,56 m) uz novi osobni rekord u dvorani, te Anđela Zelić koja je zauzela 10. mjesto (10,30 m). 

U skoku u dalj Tea Smokrović je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju s 5,38 m čime je za čak 78 cm popravila svoj osobni rekord u dvorani. Paula Sorić osvojila je 14 mjesto s 4,64 m, a Anđela Zelić 15. mjesto s 4,48 m. 

Juniori Zadra osvojili su 4 medalje. U skoku u vis Adrian Dražina osvojio je drugo mjesto s preskočenom visinom 180 cm. U skoku u dalj Ivan Mišković osvojio je drugo mjesto s 6,47 m. Na 60 m Mate Mišković osvojio je prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državnog prvaka sa 7,13 sekundi, što je njegov novi osobni rekord u dvorani. U troskoku je Ivan Mišković osvojio je prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov državnog prvaka s rezultatom 14,21 m. 

Atletski športski klub Zadar je najuspješniji klub po osvojenim medaljama na juniorskom dvoranskom prvenstvu. 

Podsjetimo, prošloga su vikenda Tea Smokrović i Adrian Dražina osvojili naslove državnih prvaka u kategoriji mlađih juniora.


Reci što misliš!