Sport

gnk dinamo

U Dinamu predstavljen Izet Hajrović

U Dinamu predstavljen Izet Hajrović
Sandra Šimunović/Pixsell

Izet Hajrović službeno je postao novi igrač Dinama. 26-godišnji krilni igrač potpisao je ugovor na 2+2 godine s modrim klubom te će nositi dres s brojem 8.

U svojoj karijeri Hajrović je nastupao za Grasshoppers, Galatasaray, SD Eibar i Werder Bremen. Za reprezentaciju BIH odigrao je 24 utakmice te pritom postigao četiri pogotka. Također ima jedan nastup za reprezentaciju Švicarske.

"Njegovim angažiranjem dobili smo kvalitetu više i konkurenciju, međunarodno iskustvo i bit će u perspektivi jedan bitan i važan igrač za nas. Sličnog je nogometnog puta kao Gavranović, rođen u Švicarskoj. Ima kvalitetno igračko iskustvo, reprezentativac je BIH. Napravili smo dobar postao, kvalitetan je i karakteran, i što je najvažnije ima kvalitetu za našu momčad", izjavio je na početku sportski direktor Marijan Vlak te riječ prepustio novom pojačanju Dinama.

"Osjećaji? Super, sretan sam što sam došao u veliki klub, jer Dinamo je veliko ime u Europi. S nestrpljenjem čekam nastup i trening s momčadi", izjavio je Hajrović te se osvrnuo na svoje fizičko stanje riječima: "U dobrom sam stanju, već početkom siječnja smo počeli s pripremama u Bundesligi. "

"Imam veliko iskustvo, veliku kvalitetu, moji su ciljevi da budemo svi zajedno prvaci i osvojimo Hrvatski kup. Vrlo je važno da se plasiramo u skupine Lige prvaka. Moja najdraža pozicija? Mogu igrati sve ofenzivne pozicije, trener je taj koji odlučuje koju ću poziciju igrati."

Na pitanje novinara o preuzimanju odgovornosti i teret dresa u tako velikom klubu, odgovorio je: "Naravno da sam spreman. Odlučio sam se za dres s brojem 8 i jasno mi je da stojimo pod pritiskom zbog veličine kluba. Međutim, nije mi to problem."

"Neće biti problema kod prilagodbe, jer jezik i kulturu već poznam."

Za kraj je Hajrović izjavio: "Smatram da ću u Dinamu napraviti korak unaprijed u karijeri!"


Reci što misliš!