Sport

Nogomet, Premiership

Tottenham srušio United, Bournemouth šokirao Chelsea

Tottenham srušio United, Bournemouth šokirao Chelsea
tottenhamhotspur.com

U derbiju 25. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je na Wembleyju pobijedio Manchester United 2-0, a za iznenađenje kola pobrinuo se Bournemouth koji je na Stamford Bridgeu pobijedio prvaka Chelsea 3-0

Tottenham je načeo mrežu 'Crvenih vragova' već u 11. sekundi utakmice golom Christiana Eriksena što je drugi najbrži gol u povijesti Premiershipa. Rekord drži također, jedan igrač Tottenhama, Ledley King koji je u prosincu 2000. u susretu protiv Bradford Cityja zabio pogodak u desetoj sekundi.

Za 2-0 zabio je Phil Jones u vlastitu mrežu u 28. minuti utakmice. Kieran Trippier je ubacio s desne strane, a Jones nespretno svladao vlastitog vratara. Za United je nastupio Alex Sanchez koji je ovoga tjedna stigao iz Arsenala, ali neće po dobrome pamtiti prvi nastup u dresu Uniteda.

Utakmicu je na stadionu Wembley pratilo 81,978 gledatelja, što je novi rekord Premiershipa.

Za iznenađenje kola pobrinuo se Bournemouth koji je šokirao Chelsea pobijedivši na Stamford Bridgeu 3-0. Bournemouth je prvi put u svojoj povijesti jednom klubu iz uglednog 'Top šest' društva (Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham) zabio tri gola na gostovanju, a strijelci su bili Callum Wilson (51), Junior Stanislas (64), Nathan Ake (67).

Manchester City je rutinski odradio dvoboj protiv West Bromwich Albiona pobijedivši 3-0 pa sada ima čak 15 bodova više od gradskog suparnika Uniteda na drugom mjestu. Golove su zabili Fernandinho (19), Kevin de Bruyne (68) i Sergio Aguero (89).

Everton je pobijedio Leicester City 2-1, a susret je obilježio veliki doseg Sama Allardycea koji je odradio tisućitu utakmicu u karijeri upisavši 389. pobjedu uz 263 neodlučena ishoda i 348 poraza. Pobjedu Evertonu donio je dvostruki strijelac Theo Walcott (25, 39), dok je pogodak za goste zabio Jamie Vardy iz kaznenog udarca u 71. minuti. Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić nije bio u krugu kandidata za domaći sastav.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 68 bodova, Manchester United je drugi s 53 boda, Liverpool je treći s 50 bodova koliko ima i Chelsea na četvrtom mjestu. Na petoj poziciji je Tottenham s 48 bodova.


Reci što misliš!