Sport

Nogomet

Conte na izlaznim vratima Chelsea

Conte na izlaznim vratima Chelsea
chelseafc.com

Ako u ponedjeljak Chelsea ne pobijedi Watford, Antonio Conte mogao bi dobiti ekspresan otkaz

Gotovo je sigurno kako će talijanski trener otići na ljeto, no prema pisanju engleskog Daily Maila to bi se moglo dogoditi već sutra, u slučaju novog poraza.

Chelsea je u proteklih deset dana doživio dva poraza; prvo je ispao iz liga kupa 2:1 porazom Arsenala, a onda je u prošlom kolu razbijen pred svojim navijačima s visokih 3:0 protiv Bournemoutha.

Londonski klub tako se u malo više od tjedan dana oprostio od jednog trofeja i povećao zaostatak za Manchester Cityjem na 19 bodova, dok četvrtu poziciju drže sa samo dva boda više od sve boljeg Tottenhama.

Conte se već dugo vremena ne ustručava od kritika klupskoj politici, odnosno Abramoviču, koji mu ne dovode željena pojačanja. Njegovo konstantno nezadovoljstvo dosadilo je i ruskom vlasniku te nikoga ne bi začudilo ako bi Talijan Stamford Bridge napustio puno prije isteka ugovora koji mu vrijedi do lipnja 2019. godine.

U slučaju takvog raspleta, bivši trener Rome i Barcelone, Luis Enrique, spominje se kao glavni kandidat za preuzimanje vruće klupe londonskih plavaca.

No, Conte i dalje tvrdi kako su to sve spekulacije i da planira ostati u Chelseaju i nakon ove sezone.

"Igrači su već navikli na ovakve priče. Uostalom, transferi i odlasci  trenera dio su povijesti kluba, to je oduvijek tako i nema veze samo sa mnom. Meni to ne predstavlja problem jer ne čitam novine, a jedina želja mi je odraditi ugovor do kraja", rekao je talijanski trener pa dodao:

"Moramo biti realni i shvatiti da se nalazimo u situaciji borbe za Ligu prvaka, a ne naslov. Na ljeto ćemo graditi novu momčadi i dovesti dva ili tri pojačanja", prenosi Goal.com


Reci što misliš!