Sport

Nogomet, Premiership

Četiri gola Aguera u visokoj pobjedi nad 'Lisicama'

Četiri gola Aguera u visokoj pobjedi nad 'Lisicama'
MCFC

Vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Manchester City u posljednjem je dvoboju subotnjeg programa 27. kola Premier lige na svom terenu svladao Leicester City s 5-1 (1-1) i tako povećao svoju prednost u odnosu na najbližeg pratitelja, gradskog suparnika Manchester United na 16 bodova

City je poveo na samom početku susreta golom Sterlinga (3), no Vardy (24) je sredinom drugog poluvremena iskoristio veliku pogrešku u obrani domaćih za izjednačenje s kojim se i otišlo na odmor. I nastavak je započeo ranim golom Cityja, ovaj put strijelac je bio Aguero (48), no potom se scenarij promijenio. Greške su činili obrambeni igrači Leicestera, a njih je nemilosrdno kažnjavao Aguero (53, 77, 90) koji je s još tri gola postavio konačnih 5-1. 

City sada ima 72 boda, dok je United, koji će u nedjelju gostovati kod Newcastle Uniteda, na 56.

U prvom susretu dana, jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu Tottenham je na stadionu Wembley pred 83.222 gledatelja pobijedio Arsenal 1-0. Pogodak odluke zabio je Harry Kane u 49. minuti. Tottenham je nakon ove pobjede skočio na treće mjesto s 52 boda, dok je Arsenal ostao šesti s 45 bodova, šest manje od Liverpoola na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka, a 'Redsi' imaju i utakmicu manje.

Hrvatski veznjak Nikola Vlašić nije konkurirao za nastup u momčadi Evertona koja je na svom Goodison Parku svladala Crystal Palace s 3-1 (0-0) i tako se učvrstila u gornjoj polovici ljestvice, na devetom mjestu. Everton je poveo 3-0 preko Sigurdssona (46), Niassea (51) i Daviesa (75), dok je počasni pogodak za Crystal Palace postigao Milivojević (83-11m).

Everton sada ima 34 boda, jedan manje od osmog Leicester Cityja, a dva manje od sedmog Burnleya, dok je Crystal Palace 14. s 27 bodova.

Wažne pobjede u borbi za ostanak ostvarili su West Ham United koji je s 2-0 (1-0) kao domaćin nadigrao Watford te Swansea City koji je također kao domaćin s 1-0 (0-0) bio bolji od Burnleya, dok su Stoke City i Brighton and Hove Albion odigrali 1-1 (0-1), a junak gostiju bio je vratar Ryan koji je obranio 11-erac Adama u 90. minuti.


Reci što misliš!