Sport

Nogomet, Premiership

Pobjeda Liverpoola i poraz Manchester Uniteda

Pobjeda Liverpoola i poraz Manchester Uniteda
Liverpool FC

U 27. kolu Premier lige Liverpool je u nedjelju u gostima dobio Southampton s 2-0, a ponovno je odličnu partiju pružio Mohamed Salah

Liverpool je poveo u 6. minuti, a strijelac je bio Roberto Firmino nakon dodavanja Mohameda Salaha. Najbolji igrač "Redsa" Mohamed Salah u 42. minuti zabio je za konačnih 2-0, a asistencijom mu je uzvratio Firmino. Salah je najkorisniji igrač lige s 22 gola i 7 asistencija.

Dejan Lovren bio je na klupi za pričuve, a stoperski par "Redsa" činili su Virgil van Dijk i Joel Matip. Hrvatski branič ipak je ušao u igru, ali kao taktička zamjena u 89. minuti.

Newcastle, koji se bori za opstanak, u nedjelju je na svom terenu svladao Manchester United s 1-0, a pobjednički gol zabio je Matt Ritchie u 65. minuti.  Newcastleu je ovo prva pobjeda na domaćem terenu još od 21. listopada prošle godine, kada su dobili Crystal Palace (1-0).

"Igrači Newcastlea borili su se kao životinje i nadam se da će to shvatiti kao kompliment. Nismo došli do željenog rezultata, nije nam bilo suđeno jer su bogovi nogometa danas bili na njihovoj strani", kazao je trener Manchester Uniteda Jose Mourinho.

Drugoplasirani Manchester United zaostaje 16 bodova za gradskim rivalom Manchester Cityjem, koji nezaustavljivo juri prema naslovu. Dan ranije Manchester City je na svom terenu svladao Leicester s 5-1, a četiri gola zabio je Sergio Aguero.

I Huddersfield je upisao važnu pobjedu u borbi za opstanak, svladavši Bournemouth s 4-1. U ponedjeljak 27. kolo zatvaraju Chelsea i West Bromwich Albion.


Reci što misliš!