Sport

Sretan rođendan

Promocija monografije za "Hajdukov" 107. rođendan

Promocija monografije za
Igor Kralj/PIXSELL

U prepunoj kino-dvorani stadiona Poljud, točno na 107. Hajdukov rođendan održana je promocija knjige Jurice Gizdića "HNK Hajduk Split", na kojoj se okupila brojna Hajdukova obitelj, nogometaši, treneri i djelatnici svih generacija

Nova Gizdićeva monografija posvećena splitskim "bilima" ima 60 stranica i bogati fond fotografija, a kako je najavljeno do ljeta bi trebala biti prevedena na engleski, njemački, talijanski i španjolski jezik. Govoreći o knjizi Ivan Kos, predsjednik Uprave "Hajduka" je rekao da je riječ o pravoj osobnoj iskaznici kluba koja na najbolji način predstavlja njegovu povijest.

"Nije lako na 60 stranica ove male monografije opisati sve što je klub prošao u 107. godina. "Hajduk" je velika i duga priča, klub velike povijesti. Zahvaljujem svima koji su sebe ugradili u povijest kluba", istaknuo je Kos. Pozdrave i rođendanske čestitke gradonačelnika Andre Krstulovića Opare prenijela je njegova zamjenica, Jelena Hrgović.

"Svima nama 'Hajduk' je u srcu i svima nam je zajednička želja da klub nastavi ovim dobrim putem rada i djelovanja. Sadašnji model upravljanja klubom pokazao se dobrim, te ga mogu primijeniti i drugi domaći nogometni klubovi. Povodom 107. rođendana što drugo možemo poželjeti velikom 'Hajduku' nego da živi vječno i da ga prate ljudi velika srca kakva je, u prvom redu, njegova vjerna publika. Neka 'Hajduk' živi s gradom i neka bude drugo ime grada", izjavila je zamjenica Hrgović.

Sam Gizdić je rekao kako je radeći na svojoj 18. po redu knjizi o "Hajduku" dao najbolje od sebe. Priznao je kako mu je to najteža knjiga koju je radio o "Hajduku", jer sažeti 107. godina na 60 stranica nije bilo nimalo lako.

Prvi primjerci knjige su poklonjeni obiteljima Matošić, Vukas i Broketa.

Obilježavanje 107. rođendana "Hajduka" započelo je u utorak misom u crkvi Svetog Ante na Poljudu za sve preminule nogometaše, djelatnike, članove i navijače kluba, a nakon toga je izaslanstvo "bilih" za sve navijače i članove poginule u Domovinskom ratu položilo vijence na spomen ploču na sjevernoj tribini poljudskog stadiona, navodi se u priopćenju.


Reci što misliš!