Sport

nogomet, liga prvaka

Juventus i Tottenham remizirali u uzbudljivom susretu

Juventus i Tottenham remizirali u uzbudljivom susretu
AP Images

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Juventus i Tottenham su u Torinu odigrali 2-2 premda je Juve vodio 2-0 nakon svega devet minuta igre

Talijanski prvak je fantastično ušao u utakmicu i već nakon devet minuta je vodio 2-0, a oba gola je zabio Argentinac Gonzalo Higuain. Prvog u drugoj minuti nakon sjajne asistencije Miralem Pjanića iz slobodnog udarca, a drugog iz kaznenog udarca u devetoj minuti.

Bio je to veliki šok za goste, no Tottenham je nakon očajnih 20 minuta pohvatao konce igre. Englezi su u mogli smanjiti u 26. minuti, no Harry Kane je iz neposredne blizine glavom pucao ravno u Buffona. Najbolji igrač Tottenhama iskupio se u 35. minuti kada je nakon krasne lopte Dele Allija zaobišao Buffona i zabio za 2-1. Bio je to njegov već 33 pogodak ove sezone u svim natjecanjima, ali i prvi gol koji je Juve primio u posljednjih 17 utakmica u svim natjecanjima.

U samoj završnici prvog dijela Juve je mogao ponovo povisiti na dva gola prednosti. Douglas Costa je izborio kazneni udarac nakon neopreznog starta Sergea Auriera, ali je Higuain iz penala pogodio gredu. Prvu priliku u nastavu imali su domaćini, ali je Bernardeschi pucao pored gola. Kazna je stigla u 71. minuti kada je Christian Eriksen sjajno pogodio iz slobodnog udarca s 20 metara.

U nastavku susreta više nije bilo golova. Tottenham je ovom rezultatom produžio niz bez poraza u Ligi prvaka na sedam susreta. U šest dvoboja u skupini ostvarili su pet pobjeda i remi, a sada su remizirali i u prvom susretu osmine finala. 

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je do 77. minute kada ga je zamijenio Stefano Sturaro.

Uzvratni susret je 7. ožujka na stadionu Wembley.


Reci što misliš!