Sport

nogomet, treća hnl jug

Antonio Repić pojačao napadačke redove NK Zadra

Antonio Repić pojačao napadačke redove NK Zadra
A.Pejić / NK Zadar

Antonio Repić posljednju je službenu utakmicu odigrao protiv Zadra. A prvu sljedeću odigrat će – za Zadar. 27-godišnji trogirski napadač u Zadar je stigao iz kaštelanskog Vala, s kojim je u posljednjem kolu jesenskog dijela 3. HNL jug na Stanovima osvojio bod, odigravši 2:2

Upravo je Repić bio glavni protagonist gostujuće momčad s dvije asistencije za vodstvo 0:2, ali su Zadrani uspjeli prvo smanjiti na 1:2 (Župan 71′) pa u sudačkoj nadoknadi sretno doći do izjednačenja (autogol). A tko zna kako bi utakmica završila da upravo Repić u 89. minuti nije zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

"Eto, ispalo je tako da me taj crveni karton dvostruko koštao, jer tada nismo pobijedili, a sada neću moći nastupiti u prvoj utakmici, ali što je tu je. Trener Simunić me zvao dosta puta odmah nakon te utakmice, međutim, tada je još bilo rano za razmišljati o tome i nadao sam se višem rangu natjecanja. Na kraju sam zadovoljan što sam potpisao za Zadar, jer vidim da je to pravi klub, s ambicijama da se bori za vrh i to mi je najvažnije. Ne bih volio opet igrati negdje, gdje ću se boriti za ostanak pa makar i u višem rangu. Ovaj zadarski projekt povratka me jako motivira i nadam se da ću pomoći klubu da ove godine dođemo do Druge lige pa onda tko zna, možda i do prve", kazao je Repić za službene klupske stranice

Kako teku pripreme za proljetni dio sezone?

"Jako dobro se trenira, mogu reći na prvoligaškom nivou, a trener Simunić ima veliko iskustvo i znanje koje nastoji prenijeti na nas. Preostalo nam je još malo više od tjedan dana da doradimo neke detalje i da maksimalno spremni dočekamo nastavak natjecanja."

U prvom proljetnom, a ukupno 16. kolu na Stanove stiže Primorac iz Stobreča, dok će Repić pravo nastupa imati od 17. kola, kada Zadar gostuje na Parku mladeži kod Splita. Potom u Zadar dolazi vodeća Croatia pa se ide put Biograda. Na otvaranju, dakle, četiri utakmice protiv prve četiri momčadi na ljestvici.  

"Znam da se dosta priča o tome, ali mi to ne trebamo gledati na taj način. Moramo ići utakmicu po utakmicu, svaku nastojati riješiti u našu korist i onda se okrenuti sljedećoj. Uostalom, ne kažu uzalud da se prvenstva osvajaju na “malim” utakmicama. Svaka je bitna. Otvaranje će sigurno biti teško i morat ćemo na terenu pokazati sve ono dobro što smo radili na pripremama. Najvažnije je da nas zaobiđu ozljede i da igramo momčadski i pomažemo jedan drugome na terenu. Ako tako bude, siguran sam da ćemo ostvariti ono što želimo."

Repić je u prvom dijelu sezone (Valu se priključio od sedmog kola) postigao pet golova, a iskazao se i u ulozi asistenta.

"Normalno da se od napadača očekuju golovi, ali najvažnije je da igra momčadi bude na pravom nivou i da stvaramo prilike. Ako bude prilika, bit će i golova. Manje je bitno tko će ih zabiti, bitno je da Zadar pobjeđuje."

Antonio je u svijet nogometa ušao s pet godina u Trogiru, gdje je bio do 12. godine, nakon čega je prešao u Hajduk.

"Tamo sam bio do 20. godine, ali nisam dobio priliku zaigrati za prvu momčad. Bio sam na posudbama u Mosoru, Solinu, Dugopolju, a kada sam vidio da od prve momčadi nema ništa, otišao sam u Istru, gdje sam ostao dvije godine. Onda sam prešao u Široki, odakle sam se početkom ove sezone vratio kući pa sam odlučio igrati za Val da ostanem u ritmu utakmica. Sada sam, eto, u Zadru i nadam se da ćemo imati suradnju na obostrano zadovoljstvo", za kraj će Repić.


Reci što misliš!