Sport

Kup Krešimira Ćosića

Gradski derbi očekivano pripao Zadru, sutra s Cibonom u borbu za finale

Gradski derbi očekivano pripao Zadru, sutra s Cibonom u borbu za finale
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

U zaista prijateljskoj atmosferi na Višnjiku odigran je gradski derbi u sklopu četvrtine finala Krešinog kupa u kojem je Zadar očekivano uvjerljivo slavio nad Sonik Puntamikom s rezultatom 104-61. Bio je to nešto jači trening igračima Aramisa Naglića pred polufinalni dvoboj s Cibonom

Zadar je odmah na početku susreta opravdao ulogu favorita te je na krilima Prestona Knowlesa već nakon pet minuta igre stigao do dvoznamenkaste prednosti 19-9. Kada je minutu i pol kasnije prednost narasla do 23-11, klupa Sonika je pozvala prvu minutu odmora. Lijeka protiv individualne kvalitete Zadra međutim nije bilo pa je nominalni domaćin nakon 10 minuta imao prednost 32-16.

Kup Krešimir Ćosić: KK Zadar - KK Sonik Puntamika 104-61 Kup Krešimir Ćosić: KK Zadar - KK Sonik Puntamika 104-61

U većem dijelu druge dionice smo gledali nešto ujednačeniju igru, no valja napomenuti i kako je Aramis Naglić u potpunosti promijenio petorku u odnosu na onu s kojom je započeo susret. Nije to međutim bilo dovoljno kako bi igrači Šime Kraljevića uspjeli smanjiti zaostatak za Zadrom, ali sasvim dovoljno da prednost bijelih ne nastavi rasti istim tempom kao i u prvoj četvrtini. Svakako valja spomenuti nekoliko lijepih rola Josipa Ceranje koji je svojim koševima Puntamičane barem neko vrijeme držao na pristojnom zaostatku.

Ipak, u posljednjim je minutama ponestalo snage igračima Sonika, a Mislav Brzoja i Steven Gray to su najbolje znali iskoristiti pa je upravo zahvaljujući njima Zadar na poluvremenu imao višak od 29 koševa i vodio s 57-28.

Knowles i Vladović postigli su 12, odnosno 10 koševa još u prvoj četvrtini i time su bili najbolji strijelci vodeće momčadi nakon 20 minuta igre. Kod Sonika je pak prednjačio Ceranja sa 7 koševa, a po 6 su dodali Pešut i Jurjević.

U nastavku utakmice Zadar je rutinski odrađivao posao protiv ipak inferiornijeg protivnika, a pojedine dionice igre djelovale su kao šuterski trening Graya koji je samo u trećoj dionici pogodio četiri trice zahvaljujući kojima su bijeli nakon 30 minuta igre vodili s čak 86-47. 

U posljednjoj četvrtini više nije bilo nikakvog naboja, a oba su trenera odlučila dati priliku svim igračima. Ostalo je tek pitanje kada će Zadar prevaliti 'stotku' i hoće li se svi igrači Aramisa Naglića upisati u strijelce. Stoti poen Zadra iz zakucavanja je postigao Kraljević, a Roko Erslan, koji je posljednji i ušao u igru, svoje je prve koševe postigao minutu i pol prije kraja susreta. 

Dok smo na parketu gledali ekshibiciju, na tribinama su trajale 'pripreme' za sutrašnji dvoboj s Cibonom kojeg će Zadrani dočekati kud i kamo odmorniji jer Cibona je protiv Škrljeva igrala u egalu do gotovo posljednje minute, dok se Zadar relativno lagano 'prošetao' večerašnjom utakmicom.

Zadar je na koncu slavio s rezultatom 104-61, a najbolji je strijelac pobjedničke ekipe bio Gray s 19 koševa. 17 je dodao Brzoja, 12 Knowles, a 10 Vladovića. Puntamiku je predvodio Ceranja s 14 koševa, Jurjević je postigao 12, a Uzelac 11.

Kao što smo već spomenuli, Zadrane sutra očekuje polufinalni dvoboj s Cibonom u 19:30 sati, a tom susretu prethodi onaj između Cedevite i Zaboka u 17:00.

KK Zadar – KK Sonik Puntamika 104-61 (32-16, 25-12, 29-19, 18-14)

KK Zadar: Knowles 12, Bašić 2, Vladović 10, Ivanov 9, Kraljević 4, Krajina 8, Vuković 9, Brzoja 17, Špralja 6, Gray 19, Erslan 2, Božić 6.

KK Sonik Puntamika: Čiklić 2, Pešut 9, Palčić 7, Ceranja 14, Uzelac 11, Knežević 2, Bušić, Jurjević 12, Šoša, Jelenković, Marčev 4, Mavra.


Reci što misliš!