Sport

Kup Krešimira Ćosića

Naglić zadovoljan s pobjedom u gradskom derbiju, Kraljević ipak očekivao više od svojih igrača

Naglić zadovoljan s pobjedom u gradskom derbiju, Kraljević ipak očekivao više od svojih igrača
Mate Krezić

Košarkaši Zadra s rezultatom su 104-61 nadigrali gradskog rivala Sonik Puntamiku i tako se plasirali u polufinale Krešinog kupa gdje ih večeras očekuje dvoboj s Cibonom. Donosimo reakcije iz oba tabora

Kristijan Krajina tek je kratko prokomentirao susret te ga je usporedio s nešto težim treningom: 

"Obavili smo ono po što smo došli i sad se možemo okrenuti prema Ciboni. Bio nam je ovo dobar trening, iako nema takvog treninga koji može odmijeniti utakmicu i situacije koje ona donosi. Svaka čast momčadi Sonik Puntamike na ovoj utakmici"

Trener Aramis Naglić je ipak bio nešto rječitiji:

"Utakmica nam je dobrodošla da probijemo led u Kupu. Protivnik nam je bio po mjeri jer nikoga nismo posebno potrošili, što smo uostalom i priželjkivali. Već je vrijeme da se počnemo pripremati za Cibonu s kojom ćemo odigrati i četvrtu utakmicu ove sezone. Svaka utakmica s njima je teška, respektiram njihovu kvalitetu i smatram da oni mogu ovakve utakmice odigrati bolje nego što su protiv Škrljeva, ili prethodnu utakmicu s nama. Izuzetno smo oprezni, ali i motivirani. Možda imamo malenu prednost nad njima zbog sjajne atmosfere koju očekujem, ali niti jednog trenutka nećemo pomisliti da će nam put do finala biti lagan."

Tek je jedanaest dana prošlo od zadnjeg ogleda s Cibonom. Jeste li možda tada skrivali kakve adute od njihovog stručnog stožera koji bi večeras mogli donijeti prevagu?

"Pripremali smo neke stvari za Kup koje do sada nismo odigravali, što je i normalno. Međutim, neke velike promjene se ne mogu dogoditi u tako kratkom periodu. Ipak, imamo 'de facto' dva nova igrača u odnosu na neke ranije susrete, a to su Jakov Vladović i Steven Gray, a s njima se promijenila i fizionomija momčadi i kemija između igrača. Za Graya ste već vidjeli da on ima poene u svojim rukama i da s malim utroškom energije može dati puno poena i pokušat ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način. Nitko sretniji od mene da baš on bude prevaga nad Cibonom."

Mario Pešut bio je jedan od najboljih u redovima Sonik Puntamike...

"Ovo nam je bila jedna velika nagrada za uloženi trud. Borili smo se dobro protiv momčadi iz višeg ranga iako smo u slabijem trenažnom procesu u odnosu na njih. Iz hladnih Jazina smo došli u vrućinu Krešine dvorane, pa nas je možda i taj element ponukao da pružimo malo bolju predstavu. Mi smo uživali, a neki mlađi igrači su uspjeli doživjeti tu atmosferu. Nadam se da smo se u pozitivnom svjetlu prikazali Tornadu i ostatku publike, što nam je i bila želja."

Trener Šime Kraljević svjestan je ograničenja svoje momčadi ali je ipak očekivao malo bolji otpor...

"U utakmicu smo ušli u revijalnom tonu kako bi se sačuvali od ozljeda, što je možda i moja greška u pripremi utakmice jer možda sam trebao malo bolje motivirati momčad. Ipak, mislim da smo mogli pružiti malo više nego što smo pružili. Ambijent? Sigurno da je lijepo igrati pred više gledatelja nego što to inače imamo običaj, ali možda nas je to i malo poremetilo. Osim Roka Čiklića niti jedan moj igrač nije imao prilike igrati u zadarskom dresu i tek su sad tu zaigrali. Ako igrač nije spreman igrati u takvim uvjetima, tu mu nitko ne može pomoći. Ipak, razlika je u trenažnom procesu, Zadar dnevno trenira pet sati, dok mi toliko treniramo tjedno. Fizikalije su te koje donose prevagu u današnjoj košarci, a prije je to bio 'vic'."

Pred košarkašima Zadra večeras je polufinalni dvoboj Krešinog kupa s Cibonom dok se igrači Sonik Puntamike, koji su ispisali možda i najljepšu priču ovog natjecanja, opet okreću svojim obvezama u A2 ligi jug gdje s Dubrovnikom vode veliku bitku oko promocije u viši rang natjecanja.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti