Sport

Kup Krešimira Ćosića

Najveći derbi hrvatske košarke odlučuje o finalistu Krešinog kupa

Najveći derbi hrvatske košarke odlučuje o finalistu Krešinog kupa
Dino Stanin/PIXSELL

Večeras u 19:30 na rasporedu je polufinalni dvoboj Kupa Krešimira Ćosića između Zadra i Cibone. Najveći derbi hrvatske košarke tako će odlučivati o jednom finalistu Krešinog kupa

Prema svim najavama, kako iz navijačkih tabora, tako i s blagajni gdje se prodaju ulaznice, tribine Višnjika će biti itekako dobro ispunjene. U atmosferi za koju će se pobrinuti bučna zadarska publika, igrači Aramisa Naglića će pokušati nadigrati Cibonu po drugi put u samo 11 dana i tako doći u priliku boriti se za prvi trofej sezone. Trofej za koji su Zadrani posebno emotivno vezani - Kup Krešimira Ćosića!

Aramis Naglić upravo je podršku s tribina naveo kako jedan od faktora koji bi mogli prevagnuti na stranu njegove momčadi.

"Svaka utakmica s Cibonom je teška, respektiram njihovu kvalitetu i smatram da oni mogu ovakve utakmice odigrati bolje nego što su protiv Škrljeva, ili prethodnu utakmicu s nama. Izuzetno smo oprezni, ali i motivirani. Možda imamo malenu prednost nad njima zbog sjajne atmosfere koju očekujem, ali niti jednog trenutka nećemo pomisliti da će nam put do finala biti lagan."

I u Ciboninom su taboru svjesni kako ih večeras očekuje paklena atmosfera, a Ante Nazor već je osjetio kako je to sjediti na 'pogrešnoj' klupi u derbiju:

"Imao sam priliku osjetiti taj ambijent kad sam bio na klupi Zadra. Sad sam na drugoj strani i opet kažem - što bi sve ovo vrijedilo bez toga? Daj Bože da je u svakoj dvorani atmosfera kao u ovoj. Košarkaš nam u tom slučaju ne bi bila ovdje gdje je."

Košarkaški spektakl pred, nadamo se, rasprodanim tribinama započinje u 19:30, a prije toga će prvi polufinalni dvoboj u 17:00 odigrati Cedevita i Zabok.


Reci što misliš!