Sport

tenis

ATP Rotterdam: Kraj pobjedničkog niza Pavića i Maracha

ATP Rotterdam: Kraj pobjedničkog niza Pavića i Maracha
© Thomas Lovelock/ATP World Tour

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach nisu uspjeli osvojiti i četvrti naslov u 2018. godini te produžiti svoj pobjednički niz, nakon što su ih u nedjeljnom finalu ATP turnira serije 500 u Rotterdamu s 2-6, 6-2, 10-7 svladali Francuzi Pierre-Hugues Herbert i Nicolasa Mahut

Ljevoruki 24-godišnji Splićanin i 37-godišnji Austrijanac su do ovog poraza nanizali 24 pobjede, od čega ih je 17 bilo u ovoj godini, u kojoj su osvojili turnire u Dohi i Aucklandu te se na Australian Openu domogli prvog zajedničkog Grand Slam naslova.

Priliku za 25. uzastopnu pobjedu, a 18. u ovoj godini imali su i u Rotterdamu. Nakon odličnog prvog seta, u kojem su dvaput slomili servis Francuza, Herbert i Mahut su uzvratili istom mjerom u drugom setu. U odlučujućem 'tie-breaku' Pavić i Marach su poveli 6-4, ali su od sljedećih sedam poena osvojili samo jedan i tako ostali bez pobjedničkog trofeja.

U pojedinačnom finalu za naslov pobjednika borit će se Bugarin Grigor Dimitrov i Švicarac Roger Federer, koji je već plasmanom u polufinale osigurao povratak na čelno mjesto ATP ljestvice.


Reci što misliš!