Sport

Nogomet, HT Prva HNL

Željko Kopić: Zaslužili smo pobjedu iako smo opasno živjeli

Željko Kopić: Zaslužili smo pobjedu iako smo opasno živjeli
PIXSELL

Nakon poraza od Hajduka 0-1 u derbiju 22. kola Prve HNL, trener Dinama Mario Cvitanović ocijenio je kako nisu zaslužili poraz ako se gleda ono što su pružili njegovi igrači u drugom poluvremenu

"U prvom poluvremenu bilo je nervoze, loše smo se kretali i radili smo dosta grešaka. Na poluvremenu smo promijenili sustav, počeli smo dominirati i stvorili smo nekoliko situacije iz kojih nismo uspjeli poentirati. Tako da mislim da nismo trebali izgubiti ako se uzme obzir naša igra u drugom poluvremenu", izjavio je Cvitanović nakon susreta.

Utakmica je odlučena u 52. minuti. Prvo je u naletu bio Soudani, a vratar Letica je rukom zaustavio loptu i to izvan kaznenog prostora, da bi u protunapadu Hajduka teško pogriješio Lešković, koji je čekao da njegov neodlučni vratar Livaković izbije loptu. To je iskoristio Frank Ohandza, koji je ukrao loptu i lako pogodio praznu mrežu.

Mogao je Dinamo poravnati u 80. minuti kada je sudac Pejin svirao dvojbeni kazneni udarac za "modre". Penal je izveo Mario Gavranović i poslao je loptu pored vratnice.

"Gol smo primili zbog naše loše komunikacije i nesmotrenosti. Što se tiče penala, uvijek ga izvodi onaj koji se bolje osjeća. No, to je lutrija i nadam se da će Gavranović u idućim utakmicama uspjeti. Ne volim gubiti, ali čekaju nas novi izazovi", dodao je trener Dinama.

Hajduk je smanjio zaostatak za vodećim Dinamom na devet bodova, pa je novinare zanimalo da li je sada ugrožen Dinamov pohod na naslov prvaka.

No, trener Hajduka Željko Kopić kazao je da se time ne zamara:

"O tome ne razmišljam, idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti kako ćemo završiti. No, devet bodova je velika prednost."
 
"Prvih 45 minuta dobro smo odradili u obrambenom dijelu, Dinamo je imao samo jednu priliku koju je naš vratar skinuo. U nastavku smo bili nešto konkretniji u napadu, odigrali smo dobru utakmicu i zaslužili smo pobjedu, iako smo opasno živjeli", izjavio je trener Hajduka.

Strijelac pobjedničkog gola Hajdukov napadač Franck Ohandza u dva proljetna kola zabio je tri pogotka.

"Pratio sam situaciju i vidio sam da se mogu ubaciti između stopera i vratara, te sam uz malo sreće uspio iskoristiti priliku. Sretan sam zbog suigrača i naših navijača. Sretan sam u Hajduku", kazao je Ohandza.


Reci što misliš!