Sport

košarka

Kadetkinje Zadra brončane na završnici Prvenstva Hrvatske

Kadetkinje Zadra brončane na završnici Prvenstva Hrvatske
ŽKK Zadar

Kadetkinje ŽKK Zadar osvojile su treće mjesto i brončanu medalju na završnici Prvenstva Hrvatske održanoj u Zagrebu. U utakmici za broncu Zadranke su u Domu sportova svladale ekipu Podravac Virje rezultatom 83:62

Utakmica je praktički bila riješena već nakon uvodnih deset minuta kada je na semaforu svijetlilo 31:9 za Zadar. Do kraja su priliku dobile sve igračice, a najefikasnija među njima bila je Nika Jelenković s 30 koševa.

Trenerica košarkašica Zadra, Marija Mazija, s portalom Sport 023 je podijelila dojmove sa završnice:

Ponosna sam na svoje igračice jer smo ipak uspjeli ostvariti ono što smo jučer poželjeli, a to je da se kući vratimo s jednom od medalja. Nažalost, razočarana sam jer ovo je trebao biti festival ženske košarke, a to nije bio slučaj. Organizacijski je sve bilo ispod nivoa i ne mogu se oteti dojmu da se ova završnica trebala održati u Zadru gdje bi, sigurna sam, sve izgledalo puno bolje. Što se samog plasmana tiče, mi možemo imati jedan mali alibi gdje sam ja bila spriječena voditi treninge pet dana prije početka završnice na koju smo došli, što je također važno za napomenuti, s tri igračice pod virozom. Sada smo, nažalost, nakon što smo imali vrlo loš smještaj, sve pod virozom. Ali nema veze. Ponosne smo jer smo uspjele izvući tu medalju i mislim da mojim curama treba skinuti kapu do poda jer nije mala stvar biti treći u državi. Ostaje naravno žal što nismo ušle u finale ali treba dignuti glave gore.

Generacija 2001. godište tako je svoj kadetski staž okončala s dva treća i jednim drugim mjestom na posljednje tri završnice PH za kadetkinje. Najveći uspjeh ostvarile su pri selekciji U-12 kada su osvojile naslov državnih prvakinja.

Naslov kadetskih prvakinja i ove su godine osvojile košarkašice Trešnjevke 2009 koje su u finalu bez ikakvog problema rezultatom 83:46 svladale Vodice.


Reci što misliš!