Sport

susret u znaku planiranja aktivnosti

Ninske mažoretkinje domaćin redovne Skupštine Hrvatskog mažoret saveza

Ninske mažoretkinje domaćin redovne Skupštine Hrvatskog mažoret saveza

Udruga Ninskih mažoretkinja bila je domaćin ovogodišnje 27. redovne Skupštine Hrvatskog mažoret saveza, koji je održan 17.veljače 2018. u rustikalnoj baroknoj kući u Ninu.

Na radnom dijelu programa, Hrvatskom mažoret savezu pristupile su i našičke mažoretkinje „Dora“, a radilo se i na izmjenama i dopunama Natjecateljskog pravilnika Saveza.

Na samom početku 2018. izabrano je i novo vodstvo Hrvatskog mažoret saveza, kojeg će do sljedeće izborne Skupštine voditi predsjednik Alen Šćuric, dopredsjednica Matea Baltorinić, tajnica Marija Sremić, novi članovi upravnog odbora Ana Koncul, Lucija Miško, Suzana Proroković i Adrijana Župljanin te novi članovi Nadzorno-stegovnog odbora Anamarija Bilobrk, Gabrijela Čop i Silvija Jurinjak.

Sudački odbor u narednom mandatu predstavljat će Marija Sremić, predsjednica te Ivana Štulec, dopredsjednica.

Budući da nema više regionalnih, određena su mjesta održavanja natjecanja „Prvi korak za svaku regiju“: Istočna Hrvatska - Vinkovci, Središnja Hrvatska - Sesvete, Južna Hrvatska - Kali/Preko,a na navedenoj radnoj skupštini saveza u Ninu određen je i datum i mjesto održavanja Državnog prvenstva ove godine kojem će domaćin biti Župa Dubrovačka 5.-6. svibnja 2018. godine.

Udruga Ninskih mažoretkinja, čije se aktivnosti financiraju iz proračuna Grada Nina, prošlogodišnje su dobitnice prestižne nagrade Stanko Mazor - za najveći timski doprinos razvoju mažoret plesa koju dodjeljuje Hrvatski mažoret, a na koju su cure i njihova trenerica Suzana Proroković iznimno ponosne. Vrijedne ninske mažoretkinje sudjeluju u svim događanjima HMS-a i trude se biti što više aktivne, a iza njih su čak 4 regionalna prvenstva, 3 državna i 2 europska.

Ninske mažoretkinje u tijeku su priprema za nadolazeće državno prvenstvo gdje im je osim dobrog uspjeha želja u što boljem svjetlu predstaviti grad iz kojeg dolaze.

Nakon radnog dijela Skupštine, članovi predsjedništva Hrvatskog mažoret saveza, sunčano subotnje popodne proveli su u ugodnom druženju u Ninu, razgledavajući kulturno-povijesne znamenitosti ovog drvenog kraljevskog gradića.


Reci što misliš!