Sport

Tenis

WTA Budimpešta: Poraz Donne Vekić u 2. kolu

WTA Budimpešta: Poraz Donne Vekić u 2. kolu
Dubreuil Corinne/ABACA/PIXSELL

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić propustila je šansu plasirati se u četvrtfinale WTA turnira u Budimpešti. Bolja od naše tenisačice s 2:0 (6-4, 6-1) u setovima bila je 154. igračica svijeta, Belgijka Ysaline Bonaventure

Iako smo nakon pobjede Donne Vekić nad Mađaricom Udvardy najavili kako bi naša tenisačica mogla lako doći do četvrtfinala turnira, Donna je nastavila sa svojim toplo-hladno nastupima i iznenađujuće ispala od 154. tenisačice svijeta.

Obje su tenisačice sigurno ušle u meč, a onda je Bonaventure najprije spasila tri break lopte na svom servisu, a onda i uzela servis naše Vekić i otišla na 3:1 u prvom setu. Donna se ekspresno vratila i izjednačila na 3:3, ali je onda pri vodstvu Belgijka 5:4 još jednom izgubila servis i prvi je set otišao na stranu Bonaventure.

U drugom, potpuni raspad naše tenisačice. Još je jednom Bonaventure spašavala break loptu u prvom gemu, no Donna nije uspjela otvoriti set oduzimanjem servisa protivnici. Bonaventure već u sljedećem gemu odlazi na 2:0, a onda u naredna tri gema našoj tenisačici dozvoljava tek pet poena i suvereno odlazi na velikih 5:0 u drugom setu.

Uspjela se do kraja Donna Vekić približiti na 5:1, no Bonaventure nije dopustila preokret i uzela je sedmi gem u drugom setu bez izgubljenog poena za sigurnu pobjedu 6-4, 6-1.

WTA Budimpešta, drugo kolo: 

Vekić - Bonaventure 4-6, 1-6


Reci što misliš!