Sport

Boks

Toni Filipi: Jedva čekam početak meča u Krešinom domu

Toni Filipi: Jedva čekam početak meča u Krešinom domu

Završne pripreme uoči novog nastupa u Svjetskoj WSB boksačkoj ligi i to pred svojim navijačima odrađuje zadarski teškaš, Toni Filipi.

Nakon što je u svom debitantskom nastupu uvjerljivo u Italiji porazio jednog od najvećih boraca ove kategorije Clementea Russoa, Toni je još marljivije prionuo treninzima kako bi 2. ožujka dočekao u što optimalnijoj formi. Hrvatski vitezovi u Krešinom domu ugostit će francuski Fighting Roosters.

Tek što je pod vodstvom trenera iz BK Gladijator iz Zagreba, Tome Kadića te klupskog kolege Mihaela Jugovića stigao u Zadar uputio se u dvoranu na trening. Dvadeset dva sata prošla su, međutim, nitko na sat i nije pogledao.

"Odradili smo mi i u Zagrebu ono što smo zacrtali i onda odmah po dolasku u Zadar svratili u dvoranu kod našeg prijatelja Nene Mitrovića u BK Sveti Krševan. Tu se odlično osjećamo i drago mi je da smo nakon izvjesnog vremena došli opet u Zadar", rekao je za portal Sport 023 Tomo Kadić.

Sretan zbog dolaska kući je najviše Toni.

"Moj prvi dolazak nakon što sam ovdje bio za Božić ali samo kratko. Nema stanke, nema opuštanja, u punom sam trenažnom procesu i spreman dočekujem nove izazove. Bit će ih dosta, sada prvo slijedi meč u Krešinom domu. Ne moram vam posebno niti reći što to za mene predstavlja, jedva čekam prvi gong za početak borbe."

Još uvijek ne zna tko će mu se suprotstaviti u ringu.

"Iskreno, niti se ne zamaram time. Znam koliko mogu, spreman sam za svakog suparnika. Pozivam sve svoje prijatelje, Zadrane, moje Saljane da dođu. Neću ih razočarati."

Borba je sve bliža, već sutra tijekom jutra trio Kadić, Filipi i Jugović odlazi put Splita.

"Idemo kod naših sportskih prijatelja odraditi koji sparing. Plan je ostati tamo do nedjelje i onda se vratiti opet ovdje u Zadar do Tonijevog nastupa. Zadovoljan sam kako Toni izgleda, odličan je na treninzima, sada ćemo ovaj preostali period do borbe još odraditi na najbolji mogući način", zaključio je Kadić.


Reci što misliš!