Sport

atletika

Paola Borović: Znala sam da je rušenje rekorda samo pitanje vremena

Paola Borović: Znala sam da je rušenje rekorda samo pitanje vremena
Sanjin Strukić/PIXSELL

Jučer je u Zagrebu održano dvoransko Prvenstvo Hrvatske u novootvorenoj atletskoj dvorani, a obilježio ga je novi dvoranski državni rekord u troskoku kojega je postavila sjajna zadarska atletičarka Paola Borović

Radi se o rekordu starom 22 godine kojega je postavila Silvija Mrakovčić i koji je do jučer iznosio 13,50 m. Paola ga je popravila za čak 4 cm i tako po prvi put u karijeri došla do seniorskog rekorda! O njezinoj kvaliteti i dominaciji u troskoku dovoljno govori i činjenica kako je vlasnica rekoda i u svim ostalim dobnim uzrastima - od mlađih juniora i juniora, do mlađih seniora.

Paola nam se javila iz Zagreba i kratko prokomentirala svoj veliki uspjeh:

"Prije svega sretna sam jer je ovo moj prvi seniorski rekord. Dugo sam ga željela srušiti, a kad sam mu se približila na 1 cm znala sam da je samo pitanje vremena kad će biti srušen. Stvar koja me najviše razveselila je ta da je to prvi hrvatski rekord srušen u našoj novoj i prvoj atletskoj dvorani i to na prvom natjecanju održanom u njoj. Sad Zagreb napokon ima prave atletske uvjete i neopisivo se veselim novim treninzima."

Slijedi još jedno natjecanje, ali u drugoj disciplini, a onda kratki odmor i dolazak u rodni kraj...

"Imam još jedno natjecanje za odraditi, a to je Prvenstvo Zagreba koje će se održati ovu srijedu. Ovaj put skačem skok u dalj jer nema troskoka. Malo mi je žao što neće biti troskoka jer bi možda ponovno mogla pomaknuti rekord, ali to ostavljam za sljedeću zimsku sezonu. Svakako mislim da i skok u dalj zaslužuje da i on jednom bude u prvom planu, a ne da ga samo odrađujem nakon troskoka. Nakon toga slijedi kratka pauza i napokon dolazak u moj Zadar!"

Paola, mi ti od srca još jednom čestitamo!


Reci što misliš!