Sport

Boks, WSB liga

Sve je spremno za boksački WSB spektakl u Zadru: Boksači uspješno odradili vaganje

Sve je spremno za boksački WSB spektakl u Zadru: Boksači uspješno odradili vaganje
Facebook / Fightning Roosters

Sve je spremno za početak boksačkog dvoboja Svjetske boksačke lige (WSB) koji sutra s početkom u 21 sat počinje u Zadru. U dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku, poprištu ovog po hrvatski boks povijesnog događaja, danas je održano i posljednje vaganje boksača pred sutrašnji nastup

Dobre vijesti stigle su u oba tabora jer su boksači bez problema prošli vagu u svim kategorijama što znači da su potpuno spremni za početak dvoboja. U prvom meču u povijesti Svjetske boksačke lige u Repubilici Hrvatskoj boksači se boriti u skupini C1.

Hrvatske vitezove predstavljat će pojačanje iz Gruzije Nodari Darabaidze u kategoriji do 49kg, zatim Filip Poturović 56kg, Petar Cetinić 64kg te Toni Filipi u kategoriji do 91kg. Aleksa Marković, pojačanje iz Srbije koji je odboksao prvi meč sa Hrvatskim vitezovima u Firenci je nažalost ozlijeđen te kao rezerva dolazi Evdin Adić u kategoriji do 75kg.

Našim predstavnicima suprotstavit će se Samuel Carmona u kategoriji do 49kg, Samuel Kistohurry 56kg, Hassan Amzile 64kg, Nizar Trimech 75kg te Krystian Stefanov Dimitrov u kategoriji do 91kg, prenosi sport023. 

Hrvatski vitezovi u svom su prvom meču u Italiji protiv tamošnjeg tima Italian Thunder došli i do prvog boda u ovom natjecanju. Trener Hrvatskih vitezova Tome Kadić od dvoboja u Zadru očekuje još i više:

- Poslije nastupa u Italiji cijela se priča podignula na još jedna nivo više. Tamo smo pokazali kako su naši borci spremni boksati protiv bilo koga u bilo kojem ringu na svijetu. Nadam se da sutra nećemo razočarati i da ćemo dati još i više nego na posljednjem nastupu. Momci su spremni i svatko od njih dat će sve od sebe.

Toni Filipi , koji je danas napunio 22 godine, u ovom će povijesnom meču imati priliku boksati ispred svoje publike:

- Nije bilo lako u Italiji, a siguran sam kako neće biti lako niti ovdje u Zadru. Svaki borac koji je dobio priliku boksati u ovom natjecanju sigurno ju je i zaslužio i sigurno vrijedi puno. Sutra boksam kod kuće i moram dati još više negoli sam to dao u Italiji protiv Russoa. A tamo sam dao sve od sebe. Obećavam kako ću sutra dati još i više za pobjedu.

Karte za ovaj boksački spektakl mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima ŠC Višnjik po cijeni od 30 kuna.


Reci što misliš!